U Kliničkom centru Vojvodine 80 pacijenata na lečenju od virusa korona, sedmoro na respiratoru

Ukupno 80 pacijenata trenutno se leči u Kliničkom centru Vojvodine od Covid 19, dok je u Opštoj bolnici u Pančevu 110 pacijenata.
U Kliničkom centru Vojvodine 80 pacijenata na lečenju od virusa korona, sedmoro na respiratoru
Foto: Marija Erdelji
Od toga, u Kliničkom centru Vojvodine je na respiratoru trenutno sedmoro pacijenata, dva manje u odnosu na prethodni dan, a s obzirom na to da su dva pacijenta skinuta sa mehaničke ventilacije i boljeg su stanja.
 
U Opštoj bolnici u Pančevu jedan pacijent je na respiratoru.
 
U privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu trenutno su smeštena 64 (prethodnog dana bilo je 90 pacijenata), a u Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju "Junaković" u Apatinu 58 pacijenata (45 pacijenata prethodnog dana).
 
"I pored višednevnog kontinuiranog opadanja ukupnog broja obolelih od Covid 19 infekcije, za konačnu pobedu nad epidemijom tog virusa od presudne važnosti je da građani nastave da se ponašaju maksimalno odgovorno i primenjuju sve mere predostrožnosti, uključujući strogo poštovanje socijalne distance, nošenje zaštitnih maski i rukavica i upotrebu dezinfekcionih sredstava", poručuju u Pokrajinskoj vladi.
  • @Aleksandar

    26.04.2020 11:41
    Naravno da nije, da jeste doktori bi ih prebacili. Nema potrebe potencijalno ugrozavati ostale pacijente i doktore jer su na Sajmu ljudi sa blagom slikom, ali i dalje zarazni a ukoliko se nekome stanje pogorsa odmah je i bolnica tu. Uz to, treba bolnicu maksimalno rasteretiti da bi drugi ljudi, jer Korona nije jedina bolest, dobili potrebnu negu.
  • Aleksandar

    25.04.2020 17:48
    Bolnica na sajmu
    Na sajmu ima 1000 mesta i trenutno ostala 64 bolesnika, super je što nije trebalo preko 200 mesta, hvala Bogu, ali zar nije normalnije ove preostale ljude prebaciti u redovne bolnice i lokale na sajmu i sam sajam vratiti u normalni život
  • Gradjanin

    25.04.2020 14:15
    KCV
    Bravo za KCV, dvoje manje na respiratoru. Podrska prvoj liniji, veliko HVALA

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti