Fruškogorski maraton odložen za septembar

Fruškogorski maraton, 43. po redu, održaće se u septembru, odlučio je Organizacioni odbor ove manifestacije.
Fruškogorski maraton odložen za septembar
Foto: 021.rs
Kako navode u Odboru, imali su sastanak sa čelnim ljudima Novog Sada u vezi sa održavanjem maratona i odlučeno je da se ova manifestacija planirana za 23. maj ponovo odloži, a zbog neizvesnog toka epidemije virusa korona.
 
"S obzirom da je prijavljen znatan broj domaćih i stranih trkača, kao i da inostrani trkači dolaze iz zemalja u kojima su takođe na snazi mere zaštite od virusa korona, sa ciljem da ne izlažemo učesnike i gledaoce manifestacije potencijalnom riziku, doneli smo odluku da je razumnije po drugi put odložiti manifestaciju, dok se situacija sa pandemoj ne okonča", navode u Odboru.
 
Novi termin je 19. i 20. septembar
 
Svi učesnici sa kompletiranim prijavama, ukoliko su sprečeni da učestvuju u septembru, svoju kotizaciju mogu da iskoriste na narednom izdanju Fruškogorskog maratona 2021. godine.
  • hrvojka horvat

    28.04.2020 13:51
    A zašto ne vraćaju novac od kotizacija takmičarima koji je žele da dođu u septembru ili sledeće godine, takva odluka je skroz bahata i neprofesionalna, potrošili naše pare a sada nema trke a ni para.
  • Pera

    28.04.2020 10:28
    To je vec drugo odlaganje. Organizator maratona i prilikom prvo odlaganja nije dobro sagledao situaciju. Manifestacija koja okupi od 5000-20000 ucesnika i sa ogromnom guzvom na startu i cilju na Popovici po mom misljenju nam ne treba ove godine. Racionalna odluka bi bila da se odrzi sledece godine a ako su problem primljene uplate koje su potrosene onda jedino da se u septembru odrzi takmicarski deo koji okupi oko par stotina ucesnika i bez ucesca ucenika osnovnik i srednjih skola koje organizovano dovoze.
    Bilo bi bolje da nastavnici koji vode ovu decu kada se normalizuje situacija da ravnomerno svake nedelje dovedu jedno ili dva odeljenja na rekreaciju bez preterane guzve. Deca ce ovako mnogo vise nauciti nego gledati deo svojih vrsnjaka iz srednje skole kako se opijaju na livadama i pored staza. Po mom misljenju maraton je izgubio svoj duh od kada je postao komercijalna manifestacije i ne moze decu vise da nauci bilo cemu lepom i korisnom.
    Pink generaciji je mozda interesantno da dodju i da se slikaju ali bilo bi bolje da sami nauce staze i da redovnije posecuju Frusku goru u manjim grupama.
  • Jovan

    28.04.2020 10:26
    2020
    Roland Garos od septembra, Exit od septembra, Tour de France od septembra, izbori u Srbiji od septembra... aman ljudi ko vam garantuje da ce ista moci u septembru, vi ne znate sta ce sutra biti, a kamoli da cete moci sve da organizujete u septembru.... otkazite lepo da se ne lozi masa, nema nista u ovoj godini, vidimo se 2021... i caaoooo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti