Novi Sad porodicama preminulih od virusa korona isplaćuje 100.000 dinara

Nakon objavljivanja teksta 021.rs o tome da se porodicama preminulih od Covid19 naplaćuju limeni sanduci, Gradska kuća je saopštila da će svim porodicama isplatiti jednokratnu pomoć u vrednosti od 100.000 dinara.
Novi Sad porodicama preminulih od virusa korona isplaćuje 100.000 dinara
Foto: 021.rs

Takođe, u saopštenju koje je potpisao direktor Lisja Vladimir Đaković se navodi da iz preduzeća izražavaju najiskrenije saučešće porodicama koje su svoje najmilije izgubile, usled zaraze virusom korona.

"Istovremeno, našem Preduzeću u prethodnih 31 godinu postojanja i vršenja delatnosti ni u jednom momentu imperativ nije bio da se ekstra prihoduje na "muci porodice" preminulih lica", stoji u dopisu poslatom 021.rs i podseća se na zakonske odredbe o sahrani na osnovu Zakona o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Oni su dodali i da se cena limenog sanduka u navedenom iznosu, nije menjala nepunih deset godina, to jest, važi od 1. januara 2013. godine, iako su cene inputa (neophodni materijal i cena rada) više puta korigovane od 2013. godine do danas.
 
Podsetimo, porodici osobe koja je umrla od Covida-19 u Novom Sadu, prilikom sahranjivanja, uz redovnu cenu pogrebne opreme, naplaćeno je i dodatnih 15.485 dinara za limeni sanduk, o čemu više OVDE.
  • Mirjana

    26.11.2020 15:52
    Primedba
    Postovani,
    Htela bi da Vas pitam posto mi je otac preminuo dana 16.11.2020 godine od Covid-a, acula sam da se u novom Sadu isplaćuje porodicama novca a vrednost od 100.000,00din,močim Vas zasto I Beograd ne dobije tu sumu novca, trebalo bi da smo svi isti. MAMA PRIMA MALU penziju, mladja sestra godina ne moze da dobije posao u prosveti i ja radim. Zadesila nas je svo cetvoro ova korona, I nazalost moj otac je preminuo. Pa molim za tu pomoc.hvala
  • NS

    29.04.2020 15:18
    ne primam izgovore
    Obzirom da su sahrane, sve ukupno, veoma skupe za nas standard, pade mi, na momenat, na pamet da bi bilo zgodno "otici" od korone. Time bih postedela bankrota one koji me ispracaju. Zato, molim lepo direktora Gradskog groblja da nam vrati mogucnost odplate, unapred na rate za svoje sahrane, koji god nacin da izaberemo...ukop, kremacija..!!! TO JE NASE PRAVO!!!!!!!
  • Sonja NS

    29.04.2020 15:08
    cijom voljom obespravljeni
    Ko li je direktoru savetovao, ili se sam setio da nam ne dozvoli da na rate, unapred, platimo svoje troskove sahrane??!???! Nekad je moglo, a onda su nam ukinuli tu mogucnost! Zelim da budem kremirana, sto je veliki trosak za nase porodice, i zelim da mesecno placam i u ratama otplatim troskove svoje sahrane!!! U cemu je tu problem da mi se to ne dozvoli??? Za mene tu nema suvislog odgovora, niti ga trazim. Trazim da nam se omoguci da taj trosak platimo na razumne rate !!!!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti