VIDEO: Četvrto veče buke i nezadovoljstva sa novosadskih terasa

Četvrto veče zaredom, deo Novosađana izašao je u 20:05 časova na svoje terase kako bi, duvajući u pištaljke ili trube i udarajući u šerpe uz glasnu muziku, iskazao nezadovoljstvo protiv aktuelne vlasti.
VIDEO: Četvrto veče buke i nezadovoljstva sa novosadskih terasa
Foto: 021.rs
U različitim delovima grada Novosađani su udarali u šerpe i lonce, gelendere, duvali u pištaljke i trube, a neki su protestovali i muzikom. Na ovaj način protestovalo se i u drugim gradovima. 
 
 
Paralelno sa ovom akcijom, u pojedinim delovima grada večeras je po prvi put u 20.30h, preko razglasa zgrada desetak minuta puštano "Hej, hej Đilase, vrati pare lopove". Na ovu akciju podrške vlastima danas je pozvao poslanik Srpske napredne stranke (SNS) Vladimir Đukanović, a poziva je bilo i na društvenim mrežama.
 
Akcija je očigledno zamišjena kao pandan akciji "Digni glas: Bukom protiv diktature".
 
 
Podsetimo da su pre tri dana građani počeli da izvode akcije lupanja u šerpe u 20.05h - posle aplauza u 20h, a na poziv Inicijative "Ne davimo Beograd", koja je građanima Srbije poručila da "pokažu da nisu podanici u diktaturi". 
 
Ovakav protest izazvao je različite reakcije - oduševljenje u jednom delu javnosti, dok je kod drugih izazvao kritike, o čemu više čitajte OVDE.
 
Novi protest "Bukom protiv diktature" zakazan je za sutra, u 20:05 časova. 

Komentari 179

  • lol

    02.05.2020 08:53
    Strika

    pozdravi komsu "producenta" i kazi mu da se taj efekat zove Chorus, postoje posebne pedale a i VST efekti posebno za vokale, recimo TC-Helicon Harmony Singer i slicni. To su ekipe do 10 ljudi koje se penju da krovove i kojima drzava sredjuje dozvole, pirotehniku i pojacala sa zvucnicima. ako ih je bilo na 5 mesta u gradu, to je 50 ljudi, uglavnom placenih mladih kerova ili navijaca. Nema njih uopste toliko, ako im je ovo maksimum sto mogu, jadni su. Da se nadovezem da ih nema toliko - isto tako funkcionisu i ocene komentara. Oni kroz Tvrdjavu samo obeleze link ili element koji treba "plusirati" ili "minusirati", a posle placene bonet usluge iz istocnih zemalja rade posao. Sto se njih tice, mogu sad da ti nalupaju 10 hiljada minusa u kratkom vremenskom roku. Ali to nisu fizicki ljudi, njihovi internet timovi su male jadne ekipe trenirane od strane stranke. Naravno, imaju ljude i u VTK i BIA, ako vec oni glupani zakazu.
  • Pedja

    01.05.2020 08:39
    Buka oslobađa
    Najjadniji su mi oni botovi koji su dobili zadatak da pišu da su svi isti. To što vi postojite i što ste takvi kakvi ste je najbolji dokaz da gorih od vas i vašeg gazde nema.
  • Sloba53

    01.05.2020 04:06
    Što ne ograničite broj reči . Zbog skribomana koji pišu romane

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti