U KCV-u na lečenju 61 pacijent oboleo od virusa korona, petoro na respiratorima

Direktorka Kliničkog centra Vojvodine Edita Stokić rekla je jutros da je prema najnovijim podacima u toj ustanovi 61 hospitalizovan pacijent zaražen Covid-19, dok je pet osoba na respiratoru.
U KCV-u na lečenju 61 pacijent oboleo od virusa korona, petoro na respiratorima
Foto: Marija Erdelji
"U toku noći jedan pacijent je skinut sa respiratora. U ovom trenutku ih je ostalo pet na respiratorima", kazala je Stokić za RTS i dodala da je još 57 lakše obolelih smešteno na Novosadskom sajmu.
 
U Opštoj bolnici u Pančevu trenutno se leči 81 osoba obolela od virusa korona, dok je u Specijalnoj bolnici "Junaković" kod Apatina njih 48.
 
Ona je navela da se KCV praktično polako vraća u normalan ritam i dodala da je prethodnih 24 časa više od 150 osoba pregledano u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine, uz 12 hitnih intervencija.
 
Kako je rekla, uočeno je da se povećava broj intervencija kod pacijenata koji imaju i druge bolesti i za koje se, kako kaže, ni ne zna da su Covid pozitivni.
 
"Nekada, u takvim situacijama nemate mogućnost da sačekate rezultate testiranja jer rešavate pitanje života pacijenta", navela je ona.
 
Prema njenim rečima, Covid-19 je još nepoznanica ali pojedini podaci pokazuju da gojazne osobe i one sa dijabetesom tipa 2 imaju povećani rizik oboljevanja i razvijanja teže kliničke slike.
 
"Iz iskustva se pokazalo da su to posebni faktori rizika. Kod takvih je i brže uključivanje mehaničke ventilacije i scenario razvijanja bolesti je brži i dinamičniji", rekla je direktorka KCV.
 
Za devet nedelja trajanja epidemije u KCV su dve zaposlene osobe obolele od Covid, kaže Stokić i dodaje da se epidemiološkim analizama pokazalo da nisu zaraženi u ovoj zdravstvenoj ustanovi već u sredinama u kojima žive.
  • Sever Srbije

    01.05.2020 18:56
    Ns- Srpska Atina
    Sanak pusti sepiji bedni.
  • Ns

    01.05.2020 17:43
    Sever Srbije ti je BG a kada predjes Brankov most uci ces u Vojvodinu i to ako budes imao vizu srbijanac!
  • Sever Srbije

    01.05.2020 12:54
    Nadam se da na ulazu stoji zabranjen ulaz i pomoc onima ko je lagao da nemamo zastitne opreme?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti