FOTO: Pojedini novosadski lokali proradili, deo restorana i noćni klubovi čekaju da se ukine vanredno stanje

Većina novosadskih ugostitelja danas, 4. maja je posle pauze od oko osam nedelja, ponovo počela sa radom i za sada se poštuju preporuke epidemiologa o socijalnom distanciranju, zaštitnoj opremi i druge mere.
FOTO: Pojedini novosadski lokali proradili, deo restorana i noćni klubovi čekaju da se ukine vanredno stanje
Foto: 021.rs

U Udruženju ugostitelja Novog Sada za 021.rs navode da je prema njihovim podacima oko 70 odsto ugostitelja počelo da radi, dok će 30 odsto čekati još nekoliko dana, a uglavnom su u pitanju restorani i noćni klubovi.

Predsednik Udruženja Dragan Stanojević kaže za 021.rs da gosti uglavnom idu u bašte lokala i da su očekivanja da će u narednom periodu mušterije gledati da mahom napolju sede, a da će biti manje onih koji će ulaziti u unutrašnjost lokala.

"Neki restorani, kao i svi noćni klubovi, čekaju da se ukine policijski čas, odnosno da u ovaj četvrtak ili sledeći ponedeljak počnu sa radom. Noćni klubovi će mahom čekati dok se ne dozvoli veći broj ljudi po kvadraturi", kaže naš sagovornik.

Stanojević za 021.rs navodi da komunalna milicija i inspekcija od jutros obilaze lokale i kontrolišu da li se poštuju preporuke epidemiologa. On objašnjava da mnogi lokali koji imaju bašte nisu pomerali stolove, nego su samo posebno označili one za kojima ne može da se sedi, a i zaposleni paze da gosti ne budu preblizu i upozoravaju ih.

Reporteri 021.rs su obišli centar Novog Sada i većina bašti ugostiteljskih objekata je radilo, dok unutra uglavnom nije bilo mušterija. Mada se u nekim lokalima primetno pazilo da bude  distanca među gostima, bilo je i kafića u kojima to nije bio slučaj.

U nekim lokalima je na stolovima ili kod osoblja bilo gelova i drugih sredstava za dezinfekciju ruku, dok na pojedinim ulazima nije bilo ni dezobarijera.

Takođe, maske su nosili kelneri i drugo osoblje, dok građani ovaj deo zaštitne opreme uglavnom nisu imali, što se odnosi i na one koji su sedeli u kafićima i na one koji su šetali.

  • @Iva

    05.05.2020 10:44
    Ako već živite u Petrovaradinu, bilo bi pristojno da barem naučite da ne živite NA Petrovaradinu.
  • tableta

    05.05.2020 10:11
    Dokle god se ovde neko smeje drugom zato sto nosi masku nema ovde pomaka.
  • Paja

    05.05.2020 09:25
    Boze pomozi
    Sve mi je kristalno jasno da u ovoj drzavi nista nije kako treba ,samo mi niede u glavu KAKO?usred proglasenja v.stanja i tako rigoroznih mera drze one konjine i kobile u PAROVIMA I ZADRUZI da se jasu lizu i izigravaju budale.Sta se onda cudite sto su kafici puni tu bar sedi omladina kojoj je uskraceno u ovoj zmlji sve.Nikada nisam imao zelju da idem iz Srbije ,,,ali sada iz ovih stopa makar i u dzunglu.Ovo je gore od dzungle

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti