FOTO - Mihajlović: Vozom od Novog Sada do Beograda od septembra 2021. brzinom 200 km/h

Na deonici brze pruge od Beograda do Novog Sada, koja će biti završena u septembru 2021. godine, vozovi će saobraćati 200 kilometara na sat, najavila je danas potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.
Ona je tokom obilaska laboratorije sistema za kontrolu brze pruge Beograd-Budimpešta Kineskih železnica, rekla da će se u toj laboratoriji upravljati brzom prugom. Laboratorija se nalazi u bivšoj zgradi Simensa - Belgrade Office Park na Novom Beogradu.
 
 
"U julu ćemo imati urađen desni kolosek pruge između Beograda i Stare Pazove (na kojoj rade Kinezi), a do kraja godine će biti završena cela deonica i njeno testiranje će trajati do marta. Deonica između Stare Pazove i Novog Sada (na kojoj rade Rusi) biće završena krajem avgusta ili početkom septembra", rekla je Mihajlović.
 
 
 
Istakla je da će biti sve gotovo kao što je dogovoreno sa izvođačima i da će se u septembru 2021. godine putovati vozom od Beograda do Novog Sada brzinom od 200 kilometara na sat.
 
 
 
Mihajlović se u laboratoriji Kineskih železnica isprobala u ulozi mašinovođe na simulatoru za upravljanje vozom na budućoj brzom pruzi.
  • ?

    06.05.2020 14:18
    šteta...
    laboratorija? više liči na sajamsku prezentaciju železničke infrastrukture; izgleda meni Mihajlović je bila u pazaru pa, dok je na simulatoru "upravljala vozom kao mašinovođa", isprobavala robu. Šteta što se iz foto materijala ne vidi i oznaka voza da vidimo za koliki novac će da nas još provoza gospodža.
  • Trtić

    05.05.2020 21:26
    Ovo bi bilo lepo kada bi moglo, a moglo bi kada bi iz Beograda bio leteći start, a u Novom Sadu se voz ne bi ni zaustavljao. Da razjasnim da ne bude zabune. Malo je rastojanje između Beograda I Novog Sada da bi se ostvarila tolika brzina. Takve primere nemamo u svetu. O stajanju na usputnim stanicama Staroj Pazovi i Inđiji nema ni govora.
  • Milica

    05.05.2020 21:20
    A kad stignete na Prokop!
    Onda jos sat vremena dok stignete do Bg.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti