U ponedeljak u novosadske vrtiće kreće 3.000 mališana, uvedene posebne mere zbog epidemije

U novosadske vrtiće od ponedeljka, 11. maja kreće skoro 3.000 najmlađih Novosađana, čiji roditelji ili staratelji zbog radnih obaveza ne mogu da ih čuvaju.
U ponedeljak u novosadske vrtiće kreće 3.000 mališana, uvedene posebne mere zbog epidemije
Foto: 021.rs

U Predškolskoj ustanovi "Radosno detinjstvo" navode da će od 70 biti otvorena 62 vrtića, a deca će biti u grupama od po desetoro.

Do ponedeljka će se obaviti poslednje pripreme vrtića za prijem dece, u koje spada dezinfekcija prostorija i sklanjanje plišanih i drugih igračaka preko kojih se može preneti virus korona.

Koordinatorka preventivne zdravstvene službe Branka Čonkić kaže da će svakog jutra roditelje i mališane zaposleni pregledati na ulazu.

"Meriće se telesna temepratura roditelja i dece, moraće da prođu kroz dezobarijeru i da na ruke nanesu dezificijens, a nakon toga će dete jedno po jedno preuzimati vaspitači i negovateljice i drugi zaposleni, uz pravilo da unutra sa roditeljem može da uđe dete uzrasta do tri godine", navodi Čonkić i dodaje da će slična procedura biti i kada deca budu odlazila iz vrtića.

Direktorka Radosnog detinjstva Marijana Popov kaže da će zaposleni imati svu zaštitnu opremu kao što su maske, rukavice i viziri, a da se grupe dece neće međusobno mešati, čak ni prilikom igre.

Ona je navela da su preduzeli sve mere koje su preporučili epidemiolozi kako bi zaposleni i deca bili bezbedni. U slučaju da se ustanovi da je neko oboleo od Covid-19 biće preduzeto sve što bude naložio Institut za javno zdravlje Vojvodine.

Roditelji na sajtu predskolska.rs mogu da pronađu spisak svih vrtića koji su otvoreni, kao i savete o ponašanju zaposlenih i druge preporuke o radu tokom epidemije virusa korona.

  • Samohrana majka

    08.05.2020 23:31
    Mere da bi dete krenulo u vrtic su podnošljive sem jedne koja nema smisla! To je, da, decu u vrtić moze isključivo da dovede roditelj! Obavezne su rukavice i maska, što bi bio problem da dete dovede neko drugi? Roditelji koji rade od 6h koji su pritom putnici pa kreću od kuce u 5 da bi stigli do ns, šta oni da rade? Samohrani roditelji isto, koji rade od 6h. To nije niko uzeo u obzir? Strašno!
  • Vaspitac

    07.05.2020 09:05
    Toplomeri
    Nadam se da su bar oni dobili bezkontaktne toplomere. Skole nisu!!!! A kaze trebalo bi deci izmeriti temperatutur ako skola ima mogucnost. E ministre!!!!!!!
  • ne razumem

    06.05.2020 21:35
    ne razumem
    zasto bi deca u predsklolskim ustanovama drzala rastojanje kad ih UGLAVNOM ne drze na ulici ni kod kuće ni u komšiluku tj tamo gde su rodielji nadlezni. U onim ustanovama bar nema psece k i mokraće na travi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti