FOTO: Inobačka gradi ekskluzivni kompleks na Novom naselju - "Park Novi Residence"

Na ekskluzivnoj lokaciji na Novom naselju, neposredno uz budući park, počeli su radovi na gradnji stambeno-poslovnog kompleksa koji bi trebalo da budu završeni u naredne dve godine.
FOTO: Inobačka gradi ekskluzivni kompleks na Novom naselju - "Park Novi Residence"
Foto: 021.rs

Kako saznaje 021, reč je o trenutno najvećoj pojedinačnoj građevinskoj investiciji u Vojvodini, a kompletna vrednost radova procenjena je na 37 miliona evra.

Na parceli od bezmalo 10.000 kvadrata biće izgrađeno 466 stanova, a unutar kompleksa nalaziće se podzemna garaža na dva sprata sa 529 parking mesta.

U pitanju su sedmospratnice, gde je prvih šest spratova rezervisano za stanove, dok su penthausi na poslednjem, sedmom spratu.

Investitor i izvođač radova je preduzeće "  Inobačka  " iz Novog Sada, koje je ovo zemljište kupilo od Grada krajem prošle godine za oko sedam miliona evra, što je najskuplje plaćena cena za neko građevinsko zemljište u Novom Sadu tokom 2019. godine.

Kompleks pod nazivom "Park Novi Residence" nalazi se na ekskluzivnoj lokaciji, sa jedne strane će se nalaziti park koji bi trebalo da bude gotov do kraja godine, nešto kasnije dijagonalno od kompleksa biće sagrađena nova škola. Kako saznaje 021, stara pruga koja vodi do Ranžirne stanice takođe će uskoro biti uklonjena, a na njenom mestu biće izgrađena ulica, paralelno sa Bulevarom Evrope, odakle se za nekoliko minuta izlazi na auto-put.

"U pitanju je premijum kvalitet radova sa jedinstvenim arhitektonskim rešenjima, a to podrazumeva upotrebu vrhunskih materijala modernog dizajna. Radi se o energetski efikasnoj zgradi i rešenju koje prati potrebe savremenog života. Projekat je zapravo odgovor na današnje zahteve tržišta kome želimo da ponudimo i više od stanovanja - prestižnu lokaciju smeštenu uz novi gradski park, moderne stanove i savremen koncept života sa svim potrebnim sadržajima u okviru samog kompleksa. Jednostavno, idealno mesto za porodicu koja želi zdravo okruženje", navode za 021 u Inobačkoj.

Ističu da su stanovi izuzetno funkcionalnog rasporeda, sa maksimalno iskorišćenim prostorom, od jednosobnih do penthausa od 140 kvadrata. Navode i da će budući stanari imati potpunu privatnost i sigurnost, pošto će ulaz u kompleks biti obezbeđen, kako video nadzorom, tako i profesionalnim fizičkim obezbeđenjem. Zajedničko dvorište sa dečijim igralištem i zelenilom biće se u centralnom delu kompleksa, dok će u podzemnoj garaži biti instalirani i punjači za električne automobile.

U planu je da jedan deo kompleksa od oko 3.000 kvadrata bude isključivo poslovni prostor prilagođen potrebama IT industrije, dok bi se u parternom delu objekta nalazili marketi, apoteke, drogerije, banke, zdravstvene ustanove, itd.

Investitor je već počeo sa pripremnim radovim, a prva useljenja se očekuju početkom 2022. godine.

  • Keva

    15.05.2020 22:05
    @Igor
    Na sajtu pise 1500 e sa uracunatim porezom. Ja cu ih svskako kontaktirati da vidim da li je to fiksna cena za sve strukrure. Da je za nijansu povoljnije, odmah bi otisla u banku i podigla kredit.
  • Dule

    15.05.2020 21:01
    Super
    Napokon normalni investitori, koji razmišljaju o parking mestu za svakog stanara! Svaka čast!
  • Robert Malig

    14.05.2020 18:40
    Skopska ulica 34, Beograd
    Kazu mi stari Novosadjani da 40 godina vec govore kako ce ranzirnu stanicu da uklone i ono fuglo da diagonalno pruga preseca nov Bulevar Evrope. Rampe nikad nisu ni radile. Neznaju par releja sredit. Toliko o Srpskim i Ruskim majstorima. U osnovnoj skoli smo pravili semafor za cestu i prugu i tad nije bilo led dioda nego lampicama i radi i dan danas imam u supi na iverici.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti