FOTO: Medicinari među superherojima na muralu na Salajci

Mural koji prikazuje medicinare među Marvelovim i DC-jevim superherojima nalazi se od jutros na zidu dvorišne kuće na uglu Dositejeve i Kisačke ulice.
FOTO: Medicinari među superherojima na muralu na Salajci
Foto: 021.rs

Ovim muralom, Novi Sad se pridružio nizu gradova u svetu koji su se na sličan način zahvalili i odali priznanje lekarima, tehničarima, medicinskim sestrama i svim drugim radnicima u zdravstvenim ustanovama koji se već mesecima bore protiv virusa korona.

Mural je nacrtao umetnik Uroš Štrboja koji je za 021.rs naveo da su idejni tvorci i finansijeri želeli da ostanu anonimni.

"Osobe koje su odlučile da budu anonimne su me kontaktirale nedavno i izložile mi šta žele da se nacrta. Platile su materijal, obezbedile dozvole. Zajedno sa kolegom sam tri dana crtao i evo sada je sve gotovo, dok će pored biti još jedan mural posvećen Novom Sadu", kaže Štrboja za 021.rs.

On je ispričao i da mu je drago što je mogao da bude učesnik u pravljenju ovog murala kojim se iskazuje poštovanje zdrastvenim radnicima.

Štrboja je dodao i da se nada da će se sugrađanima dopasti ovo delo, kao i da će biti sačuvano.

  • /

    17.05.2020 20:52
    /
    koliko bi od srpskih medicinara okrenulo ledja premijeru kao sto su belgijski medicinari svi do jednoga uradili?
    ni jedan od srpskih ne bi to uradio
  • Nsad

    17.05.2020 14:55
    @Arhitekta
    Superheroji iz stripova kao i sam arhetip heroja ljudima simbolišu mnogo više od vašeg uprošćenog tumačenja da su holivudski i deo masovne kulture. Heroji se provlače kroz mitološke priče vekovima i zna se zašto se ne zaboravljaju.
  • Nesko

    16.05.2020 16:17
    Od septembra ce nasi heroji biti frizideri, ves masine, sporeti,... S'obzirom sta se sprema, oni ce biti heroji jer ce uspeti da nas odrzavaju sitima, cistim.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti