U vrtiće krenula polovina od najavljenih 3.000 novosadskih mališana

Oko 1.500 mališana krenulo je u vrtiće Radosnog detinjstva u ponedeljak, 11. maja, a kako navode u Upravi ove ustanove, očekuju da narednih dana taj broj raste.
U vrtiće krenula polovina od najavljenih 3.000 novosadskih mališana
Foto: 021.rs

Kako su objasnili u Radosnom detinjstvu, u 62 vrtića se pojavilo oko polovine od prvobitno prijavljenih 3.000 mališana, što je znatno manje od ukupno 16.500 dece koja redovno borave u vrtićima.

Ocena je da su se mnogi roditelji snašli oko čuvanja dece, veliki broj njih i dalje radi od kuće, a verovatno je deo njih odlučio i da sačeka pre nego što vrate dete u kolektiv.

Direktorka PU "Radosno detinjstvo" Marijana Popov kaže da je prijem dece i njihov boravak prošao mnogo bolje nego što su očekivali i da se roditelji pridržavaju mera zaštite i preporuka. Ona je dodala da nema zabeleženih slučajeva zaraze virusom korona u vrtićima Radosnog detinjstva. Više zaposlenih je testirano i svi su bili negativni na Covid-19.

Popov je precizirala da su u tri slučaja vratili decu kući zbog povišene temperature, ali da to ne mora da znači da je u pitanju virus korona, jer mališani mogu imati višu temperaturu i zbog drugih razloga.

U Upravi Radosnog detinjstva su dodali i da u većini grupa nema više od sedmoro dece, uglavnom ih je pamnje od petoro, dok je dozvolejni limit po grupi 10 mališana.

  • napisi_komentar

    15.05.2020 10:48
    Zanima me samo koliko često vasptačice menjaju rukavice i maske? Pretpostavljam da rukavice ne manjaju ni blizu često koliko bi često prale ruke, a isto tako ne verujem da imaju mogućnost da troše više od jedne maske dnevno, tako da ne vidim svrhu ovih mera koje su uvedene u vrtiće, pa ne samo tamo nego i u restoranima i ostalim objektima...na stranu to što niko nije baš 100% siguran da maska uopšte pruža ikakvu zaštitu od virusa... sa ovim merama, i deca i vasptači će se još više razboleti, da ne govorimo o tome koliko ova "sterilizacija" utiče na smanjenje imuniteta...
  • dragan perković

    14.05.2020 18:34
    A
    U Hrvatskoj od prijavljene dece samo 8% fošlo u vrtiće,u škole osnovne od prijavljenih došlo 7% učenika.Tim 7% će morati profesori da drže časove u školi.Najavljeno smanjenje plata prosveti zbog recesije iako im je obećano povećanje posle štrajka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti