Završena obnova parkinga u Radničkoj 18

Završena je rekonstrukcija parkinga u Radničkoj 18.
Izgradnjom parkinga dobijeno je 94 parking mesta od čega su četiri mesta namenjena vozilima osoba sa invaliditetom. Pored toga izgrađen je i parking za bicikle kapaciteta 20 bicikala. Osim parkinga izgrađeno je i 770 metara kvadratnih trotoara čime se omogućio lakši pristup okolinim objektima, između ostalog i vrtiću. 
 
"Sve je rađeno da bude trajno i radi se na ozelenjavanju lokacije. Ostaje nam parcela uz Radničku ulicu, gde će biti uređeno zelenilo, a ona je namenjena za proširenje kapaciteta postojećeg vrtića. Nastavljamo aktivnosti na uređenju drugih parkinga u gradu, a čekamo ocenu ponude koju smo dobili za izgradnju novih garaža, za tri podzemne i jednu nadzemnu. Verujem da ćemo do kraja maja ići sa predlogom ponude konzorcijuma austrijsko-srpske kompanije pred Skupštinu, kako bismo doneli odluku da li da je prihvatimo. Na taj način započinjemo sistemsko rešavanje hroničnog problema nedostatka parking prostora u Novom Sadu, a uzećemo u obzir i činjenicu da sve više građana koristi bicikl", rekao je prilikom obilaska obnovljenog parkinga gradonačelnik Miloš Vučević.
 
 
Parking prostor u Radničkoj ulici je izgrađen od betonskih elemenata raster, beton–trava, kolovoz je izgrađen od asfalt betona, a trotoar od betonskih ploča. Na parkiralištu je izgrađena atmosferska kanalizacija za atmosferske vode. Ceo prostor je pokriven i javnom rasvetom (ugrađeno je 10 stubova led rasvete).
 
Radovi su koštali 35 miliona dinara.
  • Dzordz-komsija

    18.05.2020 09:19
    @cana fontana
    Onda bi digli drvlje i kamenje zbog izgadnje garaze kao oni na limanu 3 a nemaju gde da parkiraju. Sta god da uradis ne valja. Parking je odlican i lepse je nego ona kaljuga sa tucanikom koja je bila tu do nedavno.
  • Saša

    18.05.2020 08:21
    Zaboravili su da napomenu da taj parkig nije više u beloj zoni, nego je rekonstrukcijom prešao u plavu zonu naplate!
    Kao i sve ostalo u ovom gradu i ovoj državi. Jedan korak napred, dva nazad..
  • bora

    17.05.2020 08:24
    parking
    Parking izgleda lepo i cini mi se da je kvalitetno izgradjen.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Preminuo Živan Berisavljević

Veliki borac za Vojvodinu i kritičar nacionalizma, nekadašnji visoki funkcioner Titove Jugoslavije i ambasador SFRJ u Londonu Živan Berisavljević preminuo je u 89. godini.