Vučević: U Novom Sadu za devet dana samo jedan slučaj zaraze virusom korona

Gradonačenik Miloš Vučević rekao je izjavio da je u poslednjih devet dana kod samo jedne osobe u Novom Sadu potvrđena zaraza novim virusom korona, a da se dnevno testira od 270 do 350 Novosađana.
Vučević:  U Novom Sadu za devet dana samo jedan slučaj zaraze virusom korona
Foto: 021.rs

Prema njegovim rečima, zaraženi je srpski državljanin koji se vratio iz inostranstva gde je radio na kruzeru i vrlo odgovorno se poneo u ovoj situaciji. Informacije o zaraženom koje je Vučević saopštio su novina jer do sada vlasti uglavnom nisu otkrivale ni pol zaraženih niti neke druge detalje.

Inače, ova informacija se delimično poklapa sa podacima Instituta "Batut", koji pokazuju da su u Novom Sadu bile zaražene tri osobe, i to 10. maja mladić od 15 godina, 12. maja mladić od 20 godina i 17. maja 31-ogodišnja žena.

Ovi podaci ne podudaraju se protekla dva i po meseca koliko traje epidemija virusa korona u Srbiji, a često se i izjave gradskih ili pokrajinskih čelnika ne slažu sa informacijama koje svakodnevno iznosi republički Krizni štab u Beogradu, koji se zasnivaju na podacima Batuta.

Pomenimo i da su od 6. marta gradonačelnik Vučević i pokrajinski funkcioneri uglavnom izbegavali da iznose podatke o zaraženima, na primer koje su godište ili iz kog su mesta, pravdajući to preporukom epidemiologa. Tek u nekoliko slučajeva su dali izjave koje su bile neproverljive jer se Institut za javno zdravlje Vojvodine nijednom nije oglasio, osim pre nekoliko dana i to na insistiranje 021.rs.

O padu broj zaraženih u Novom Sadu 021.rs je pisao OVDE.

  • Remus

    19.05.2020 15:14
    Predlazem da se u cilju daljnje egalirtarizacije epidemioloskog stanja u Novom Sadu pocnu hitno dovoditi ekskurzije gradjana iz Nisa, Lekovca i Vranja jer u protivnom ne vidim zasto su mere iste u svim sredinama ove zemlje. Ispada da sredine koje su se borile protiv Korone veoma disciplinovano prosle isto kao one gde nikoga nije bilo briga ni za sta. Hocu reci da su vikend-policijski-beskonacni satovi bili isti u svim ovim sredinama pri cemu su javni nastupi nasih vrsnih epidemiologa cesto podcrtavali uspesne-situacije-pod-kontrolom-recimo u Nisu a rezultati za Novi Sad su nekako skrivani kao da je ovde bila prava epidemioloska pustos. Zasto se Srbija konstantno stidela situacije u Novom Sadu?
  • Dragan Niš

    19.05.2020 14:44
    @ns
    Postavite punktove i žicu kao sto 2/3 komentara na svaku vest o ostatku Srbije predlaže pa da završimo tu priču jednom za uvek. Nije ni nama toliko do vas, bar jednako koliko ni Vama do nas.
  • Struka 1972

    19.05.2020 14:26
    Realan odgovor na sve
    realno stanje u ns je odlično po 2-3 bude svaki dan što se tiče novooboleih što je jasan znak da se u ns gasi virus i nema naglog rasta obolelih.

    slažem se sa kolegom da se u ns vidi jasni znaci da se virus gasi.


    gasi se jer je stručni štab novi sad odigrao kako treba u suzbijanju virusa.


    moje iskustvo govori da će 20.06.2020 biit kraj epidemije u srbiji.


    sprečana su žarišta na počektu epidemije i vojvodini, sremu i zato nema daljeg širenja virusa.


    siguran sam da će corona ako se vrati biti jača prehlada koja može uzrokovati jaku upulu pluća.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti