Još dvoje obolelih od virusa korona na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine se leči 12 osoba obolelih od virusa korona, što je dvoje više nego u odnosu na juče.
Još dvoje obolelih od virusa korona na lečenju u Kliničkom centru Vojvodine
Foto: 021.rs
Nijedna osoba nije na respiratoru u KCV-u.
 
U Dečijoj bolnici se i dalje nalazi dvoje dece, dok je na Novosadskom sajmu 19 lakše obolelih, što je za dvoje manje nego prethodnog dana. 
 
U Opštoj bolnici u Pančevu nalazi se 17 pacijenata obolelih od Covid-19 čime je nastavljeno smanjenje broja pacijenata koji se ovde leče, jer ih je u sredu bilo 26. U Banji "Junaković" kod Apatina, gde su smešteni zdrastveni radnici, policajci i vojnici oboleli od virusa korona, hospitalizovano je osam osoba, što je jedna manje nego juče.  
 
Pokrajinski premijer Igor Mirović je izjavio i da je epidemiološka situacija u Pokrajini svaki dan sve bolja, navodeći da je u protekla 24 sata ustanovljeno 11 novih slučajeva u južnom Banatu, a samo jedan u ostataku Vojvodine. 
 
Mirović nije precizirao iz kojih opština su oboleli, a u podacima Insituta "Batut" se može videti da je ova ustanova 19. i 20. maja do 15 časova registrovala 12 novih slučajeva u Vojvodini. U pitanju su četiri slučaja u Beloj Crkvi (dve žene od 23 i 53 godine i dva muškarca od 68 i 81 godinu), troje u Pančevu (muškarac star 31 i dve žene od 56 i 81 godinu), dvoje u Subotici (33-ogodišnji muškarac i 67-ogodišnja žena) i po jedan u Šidu (muškarac star 64 godine), Kovačici (muškarac od 29 godina) i Odžacima (21-ogodišnji muškarac).
 
Takođe, pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković rekao je da se broj pacijenata na Novosadskom sajmu konstantno smanjuje i da očekuje da će se sledeće nedelje razgovarati o zatvaranju tog, ali i ostalih objekata u Srbiji, koji su pretvoreni u privremene kovid bolnice.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti