Policijska uprava Novog Sada konkursom traži 38 policajaca i 23 saobraćajca

MUP je raspisao konkurs za upis 1.060 polaznika u Centar za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Kamenici, od kojih će jedan deo biti dodeljen Policijskoj upravi Novi Sad.
Policijska uprava Novog Sada konkursom traži 38 policajaca i 23 saobraćajca
Foto: 021.rs
Kako je ranije najavljeno, od 1.060 polaznika, njih 510 će se osposobljavati za posao policajca, 250 za posao saobraćajnog policajca i 300 za graničnu policiju.  
 
Zainteresovani se na konkurs mogu prijaviti do 5. juna i imaju mogućnost da se prilikom prijave izjasne za koje radno mesto žele da prođu stručno osposobljavanje.   
 
Za potrebe Policijske uprave u Novom Sadu, konkurs je raspisan za 38 polaznika. Od tog broja, 15 polaznika za radno mesto policajac za policijske ispostave u Novom Sadu, Bačkoj Palanci, Bečeju, Vrbasu, Žablju i Temerinu. Konkurs je raspisan i za 23 polaznika za saobraćajne policajce za Policijsku upravu u Novom Sadu.
 
Pravo učešća na konkursu imaju državljani Srbije, koji imaju prijavljeno prebivalište na teritoriji Srbije, najmanje jednu godinu neprekidno pre dana podnošenja prijave i prijavljeno prebivalište na teritoriji organizacione jedinice za koju se raspisuje konkurs. 
 
Kandidat mora imati završenu srednju školu u četvorogodišnjem trajanju, ili završene osnovne strukovne, odnosno osnovne akademske studije Kriminalističko-policijskog univerziteta (KPU). Ne može imati manje od 18, a više od 24 godine starosti do dana zaključenja konkursa, odnosno, da nema više od 27 godina starosti ako je reč o kandidatima koji su svršeni studenti KPU. 
 
Pravo učešća imaju osobe za koje ne postoje bezbednosne smetnje u skladu sa Zakonom o policiji i koje ispunjavaju kriterijume zdravstvene, psihološke i fizičke sposobnosti za zasnivanje radnog odnosa u MUP-u, na radnom mestu u statusu ovlašćenih službenih lica. Takođe, kandidat mora da poseduje važeću nacionalnu vozačku dozvolu za upravljanje motornim vozilom "B" kategorije.
 
Prijava se podnosi policijskoj stanici po mestu prebivališta kandidata. Uslovi konkursa mogu se naći i na sajtu MUP-a www.mup.gov.rs i sajtu Centra za osnovnu policijsku obuku www.copo.edu.rs.
  • dragan perković

    23.05.2020 06:48
    A
    Policijska država.U Gestapo se ulaže dok Novkabel,Jugoalat,Jugident prazni i raspadaju se od truleži.
  • Deki

    22.05.2020 20:29
    Deks
    Pozeljno je da se ako nema vezu neprijavljuje bezveze na konkurs
  • Sima

    22.05.2020 15:41
    Jel pozeljno da budu iz navijackih krugova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.