Planovi delova Sremske Kamenice, Čeneja, Bangladeša, Bukovca i Starih Ledinaca na javnom uvidu

Šest urbanističkih planova, sa izmenama, nalazi se na javnom uvidu.
Planovi delova Sremske Kamenice, Čeneja, Bangladeša, Bukovca i Starih Ledinaca na javnom uvidu
Foto: Pixabay

Uglavnom se radi o izmenama planova za pojedine lokacije u delovima prigradskih naselja.

Plan detaljne regulacije centra Sremske Kamenice se menja u delu koji se odnosi na lokaciju verskog objekta na Trgu kralja Petra I, jer je prodviđeno proširenje kompleksa i uređenja javne površine za prilaz iz Ulice kneza Mihaila.

Na javnom uvidu je i Plan detaljne regulacije lokaliteta "Kip" u Sremskoj Kamenici, koji se nalazi pored pruge Beočin-Petrovaradin, obilaznice oko Kamenice i naslanja se na Bocke. Ovaj plan obuhvata prostor od 95 hektara koji je nekada bila zona bez gradnje, ali su vremenomna tom prostoru u vikendice, vinograde i porodične kuće, nikla čitava naselja. Ovim planom se detaljnije urbanistički uređuje prostor.

Na javnom uvidu je i Plan generalne regulacije Čeneja kojim se uređuje pitanje zaštitne zone dalekovoda u ataru ovog naselja, dok se Planom detaljne regulacije prostora za poslovanje u bloku broj 1 u severnom delu Bukovca uređuje prostor od 6,33 hektara koji je namenjen za poslovne objekte, prvenstveno industriju sa objektima do jednog sprata.

Plana generalne regulacije Futoga se menja u odnosu na deo koji se odnosi na Bangladeš. Ovaj plan se menja kako bi se rešilo pitanje Bangladeša i njegovih stanovnika, tj. planira se izgradnja prizemnih porodičnih kuća za oko 260 stanovnika, kao i uređenje ostalog prostora. Detaljnije o planu za ovaj prostor u našem tekstu OVDE.

Plan detaljne regulacije prostora za proširenje stanovanja - Klisa u Starim Ledincima se odnosi na prostor do tri hektara u jugoistočnom delu Starih Ledinaca koji je planiran za porodično stanovanje. Ovaj prostor nije ranije bio građevinsko područje i time nije bio obuhvaćen urbanističkim aktima, zbog čega se se sada pravi plan.

Javni uvid u planove se može obaviti u lokalnim mesnim zajednicama i prostorijama "Urbanizma", kao i na sajtu ovog preduzeća OVDE.

Primedbe se podnose Upravi za urbanizam u Školskoj 3.

Komisija za planove će primedbe na dva plana Sremske Kamenice, Čeneja i Futoga (Bangladeš) razmatrati na sednici 11. juna od 9 časova u Plavoj sali Skupštine grada, dok će 25. juna na istom mestu i istom terminu biti na dnevnom redu planovi Bukovca i Starih Ledinaca.

  • Inspektor Višekruna

    26.05.2020 09:06
    Narani svinje
    i ništa ne diraj!
    Jel bilo nekad da je menjan urbanistički plan a da nije bilo teško s...e?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti