Zatvara se privremena bolnica na Novosadskom sajmu

Privremena bolnica na Novosadskom sajmu se zatvara, a do petka iz kovid sistema izlazi i KBC Zvezdara, odlučeno je danas na sastanku ministra zdravlja Zlatibora Lončara sa direktorima kovid bolnica.
Zatvara se privremena bolnica na Novosadskom sajmu
Foto: 021.rs
Iz kovid sistema već su izašli Institut za ortopedsko-hirurške bolesti Banjica i nova zgrada KC Niš koji su dezinfikovani, zaposleni testirani i počeli su danas da primaju prve pacijente.
 
"Opšta bolnica u Pančevu od četvrtka kreće da radi u punom kapacitetu. Do petka će biti ispražnjena i Gradska bolnica, nakon toga sledi dezinfekcija, testiranje zaposlenih i vraćanje u normalan režim rada", rekao je Lončar novinarima nakon sastanka.
 
Doneta je i odluka da se zatvori privremena bolnica na Novosadskom sajmu i u naredna dva dana pacijenti koji su negativni na virus korona biće otpušteni kući, ostali raspoređeni u druge ustanove.
 
Novi "džepovi" u kojima je registrovano više obolelih od virusa korona su Vranje, Leskovac, Zaječar i Smederevo.
 
Epidemiolozi Medicinskog fakulteta uradili su još jedan proračun po kome se očekuje da krajem juna bude registrovan poslednji slučaj virusa korona. Prof. Tatjana Pekmezović sa Medicinskog fakulteta kaže da je prethodnih dana bilo više zaraženih, ali da to ne menja sliku i da se poslednji registrovan zaražen slučaj očekuje 25. juna.
 
Podsetimo da je trenutno na Novosadskom sajmu smešteno 11 lakše obolelih pacijenata.
  • Stari mole za posete

    26.05.2020 23:16
    Otvarajte Gerontoloski!!!!
    Stari nisu dobili koronu i svaka čast upravnicima I svom osoblju ali sada kad nesmetano mogu turisti da dolaže u zemlju i da kafići uveliko rade i ljudi idu javnim prevozom, vreme je da se omoguće posete u domu za stare.
  • Mario

    25.05.2020 17:44
    OK, vi budite cinični koliko hoćete - bez obzira na naprednjački šou-program, ovako nešto je MOGLO da bude neophodno da je virus uzeo maha, i OK je što je tako nešto stavljeno u rezervu, jer da nije pa je zatrebalo tek bi onda bilo primedbi zašto niste, zar ne? Iz kojih god razloga, ni slične bolnice u Velikoj Britaniji nisu bile potrebne, gde je ogromna smrtnost (i preko 50.000 ljudi), verovatno što su oni najteži slučajevi bili relativno malobrojni i uspele su bolnice da pokriju (verujem po ceni nekih drugih usluga). Tako da ajde, stvarno ste dosadni sa cinizmom, nismo mi jedina zemlja koja je obezbedila ovakvu rezervnu varijantu. Budimo zahvalni što nas nije virus pokosio kao u nekim 'naprednijim' (da prostite na izrazu) zemljama.
  • E bas

    25.05.2020 16:22
    Steta
    Cime ce Vulin sada da se igra i bude bitan

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti