Sekretarijat za visoko obrazovanje objavio rezultate konkursa nakon pisanja 021

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost objavio je, nakon pisanja 021, spiskove projekata koji su dobili novac na konkursima ovog organa u proteklom periodu.
Sekretarijat za visoko obrazovanje objavio rezultate konkursa nakon pisanja 021
Foto: 021.rs
Sekretarijat je objavio spisak odobrenih projekata na konkursima za istraživačko-umetničko stvaralaštvo u polju umetnosti, za strukovne škole i za naučnoistraživački rad nacionalnih manjina, a nakon što je 021 juče pisao da se nastavlja praksa netransparentne dodele novca.
 
Sekretarijat nije objavio spisak odbijenih projekata, rang liste i spiskove komisija, već samo spiskove odobrenih projekata. Takođe, nedostaju rezultati za druge okončane konkurse poput onog za sufinansiranje tekućih popravki i održavanje zgrada i opreme ustanova visokog obrazovanja ili za finansiranje naučnog rada NVO.
 
Podsetimo, u prethodnom periodu sekretarijat je dodelio ugovore po nekoliko javnih konkursa, a jedini način na koji je javnost mogla da se upozna sa procedurom dodele novca je iz izveštaja o dodeli ugovora onima koji su novac po konkursima dobili. Procedura na koju se sekretarijat poziva i koju navodi na svom sajtu je da se rezultati konkursa objavljuju na istom sajtu.
 
Ovi delimični rezultati objavljeni su nakon što je to za 021 najavio resorni pokrajinski sekretar prof. dr Zoran Milošević.
 
Više o poreklu ove netransparentne prakse čitajte u našem članku OVDE.
  • Nemanja

    27.05.2020 19:27
    Korupcija
    Uplašio se pokrajisnki sekretar, hoće drugi mandat.
  • Orwell Vegan

    27.05.2020 13:12
    Istina
    Proverite i konkurse za film.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti