FOTO: Prvi coworking prostor posvećen samo ženama otvara se u Novom Sadu

Prvi ženski coworking prostor "Space Girls" za zajednički rad samostalnih preduzetnica otvara se 1. juna u Novom Sadu, u Kosovskoj 26.
Nastao je iz ideje da bude podrška ženama u preduzetništvu i onima koje tek planiraju da se upuste u te vode. Osmišljen je kao sigurno mesto za ideje, inspiraciju i podršku na ponekad teškom putu preduzetništva.
 
U okviru prostora, postoji i deo za događaje, gde se planiraju različiti edukativni i kulturni sadržaji, a otvoreno je i za iznajmljivanje.
 
Kako navode osnivačice, glavni cilj Space Girls-a je da se napravi zajednica u kojoj vlada osećaj pripadnosti, međusobna podrška među ženama preduzetnicama i dodatna edukacija na razne aktuelne teme koje mogu da pomognu na preduzetničkom putu.
 
"Coworking, ili zajednički prostor za rad, nije novost u Srbiji, ali ovo je prvi prostor koji je posvećen samo ženama. Pozivamo sve zainteresovane društveno odgovorne kompanije da nam se pridruže i pomognu na našem putu ka ostvarivanju ciljeva. Ideja je da se Space Girls priča razvija i širi vremenom i postane neizostavni deo zajednice žena preduzetnica", navode u ovom udruženju.
 
 
Space Girls prostor se prostire na dva nivoa. Na gornjem nivou se nalazi open space koncept coworking prostora, sa sedam stolova, u smanjenom kapacitetu zbog trenutne situacije, zatim privatna kancelarija za manje firme sa do četiri zaposlena, kao i kuhinja i sanitarne prostorije.
 
Na donjem nivou se nalazi prostor za sastanke, koji se po potrebi transformiše u prostor za različite događaje, edukativnog i zabavnog karaktera, koji je slobodan za iznajmljivanje. 
 
 
Više informacija potražite na Space Girls sajtu ili društvenim mrežama Facebook, Instagram ili Linkedin.
  • w/e

    28.05.2020 19:44
    w/e
    Sto se tice onog tkz. "No true Scotsman", pretpostavljam da sam glupa osoba sto ne verujem u sofizam poput "Pozitivne diskriminacije." Da li se ovde radi o ravnopravnosti ili pokusaju da se na silu stvori vestacka slika realnosti. Od citavog skupa potencijalnih preduzetnika, ogranicavamo se na podskup onih koji su zenski, posto ce to nekome lepo da zvuci. Ne ciljamo ka najuspesnijim preduzetnicima, nego je bitno kog su pola, rase, religije itd. Nesto poput kriterijuma za aktere u novim filmovima, politici, igricama itd.
  • M

    28.05.2020 13:09
    @Ns
    To nema veze sa ugrozenoscu zena da bi se opravdala "pozitivna diskriminacija", zene jednostavno redje zele da budu preduzetnice. Sa druge strane zene prednjace u prosveti, bankama, postama...
  • Marko

    28.05.2020 09:06
    Lepo. Novom Sadu fali kvalitetan coworking prostor. Ovo je plus.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti