FOTO, VIDEO: Fekalne vode iz kanalizacije završavaju u Dunavu i sa petrovaradinske strane

Novi Sad nema centralni prečistač otpadnih voda tako da fekalne vode iz kanalizacije direktno završavaju u Dunavu.
FOTO, VIDEO: Fekalne vode iz kanalizacije završavaju u Dunavu i sa petrovaradinske strane
Foto: 021.rs

Kako to ispuštanje izgleda vidi se na ispustu iz crpnih stanica na Keju žrtava racije nedaleko od broda Cepelin, odnosno neposredno pored železničko-drumskog mosta. Prolaz ovim delovima Keja je neprijatan zbog smrada, ali to nisu jedina mesta gde fekalije iz naselja idu u sistem i potom u Dunav. 

Kako za 021.rs navode u JKP "Vodovod i kanalizacija", to se radi na još dva mesta. Prva lokacija je u Industrijskoj zoni Sever 4 nedaleko od Rafinerije i tu se iz kamiona koji prazne septičke jame sadržaj ispušta u "Uređaj za prijem septičkog otpada" (UPSO). Kako objašnjavaju, otpadne vode ubacuju se u uređaj koji ih filtrira, kako bi mogle da budu ispuštene u kanalizaciju.

Još jedna lokacija na kojoj fekalije završavaju nalazi se iza "Pobede" u Petrovaradinu, nekoliko desetina metara od Dunava (Google maps lokacija). Ovde se prazne vozila koja su prethodno prala mrežu kanalizacije i sadržaj iz tih kamiona ispušta se u kanalizacioni kolektor.

Ekipa 021.rs obišla je lokaciju u Petrovaradinu, ali fotografije i video koje su zabeležili ne mogu prikazati smrad na ovoj lokaciji.

Inače, ispuštanje fekalija u Petrovaradinu obavlja se nedaleko od lokacije Rokov potok gde će se u narednim godinama graditi Centralni prečistač otpadnih voda, pod uslovom da bude novca, o čemu je 021.rs pisao OVDE.

Kako sada izgleda ovaj deo pogledajte u foto galeriji.

  • DDD

    01.06.2020 08:54
    sramota
    i ovo se dešava u gradu kulture!!! pa nemamo osnovnu kulturu kada kanalizaciju ispuštamo direktno u Dunav pri tom na uređenom keju kojim se dičimo. A zašo nema para u gradu u kome se ovoliko gradi ??? gde su pare??? pa sa ovakvim urbanističkim izmenama gead je morao zaraditi ogromne pare (bar za dva prečišćača) i trebao bi da miriše a ne da smrdi na kanalizaciju kod svake veće raskrnice
  • Hipertenzija

    31.05.2020 18:15
    Vlado, mozes ti da se ljutis i vredjas ali Istvan je najvecim delom u pravu.
  • Vlada

    31.05.2020 10:25
    @Istvan Ivanov

    Kao prvo, niko ti neće poverovati da si odavde zato što si danas napregnuo vijuge pa se potpisao mađarskim imenom. Kao drugo, s obzirom na to da ovde svake nedelje opisuješ svoje agresivne sukobe po komšiluku, poslednji si koji može da procenjuje nečiju kulturu ponašanja. Što ne probaš u svojoj Istri tako da divljaš? Zbog takvih primitivaca koji se ovde mahnito iživljavaju kako kod kuće ne smeju Vojvodina i jeste tu gde jeste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti