U Vojvodini 25 osoba na lečenju od kovida-19

U Vojvodini se trenutno 25 osoba leči od novog korona virusa, što je nastavak smanjenja broja obolelih.
U Vojvodini 25 osoba na lečenju od kovida-19
Foto: 021.rs

Na Infektivnoj klinici Kliničkog centra Vojvodine leči se 13 osoba, odnosno jedan pacijent više nego u četvrtak.

U privremenoj bolnici na Novosadskom sajmu je 10 pacijenata sa lakšim simptomima, što je jedan manje u odnosu na prethodni dan. Očekuje se da, kada ovi preostali pacijenti budu negativni na testu, Sajam prestane da prima nove.

U Banji Junaković, gde borave medicinari, policajci i vojnici sa lakšim simptomima, ostale su dve osobe, dok ih je dan ranije bilo šestoro. Prema najavama, i smeštaj u ovoj banji će biti ukinut kada ozdrave ovi preostali pacijenti.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Milan Jovanović Batut", u četvrtak, 28. maja, u Novom Sadu su registrovana tri nova slučaja, a radi se o 16-ogodišnjem mladiću, muškarcu starom 50 godina i 41-ogodišnjoj ženi. Prethodno su u periodu od 17 dana (od ponedeljka, 11. maja) zabeležene samo tri pozitivne osobe.

U Novom Sadu je od 6. marta do sada, prema podacima Batuta na sajtu covid19.rs, obolelo ukupno 238 osoba, a rečeno je da je šestoro Novosađana preminulo.

I ove nedelje, mali broj osoba nalazi se u izolaciji, njih 10, dok ih je prošlog petka bilo sedam. Pre toga, nekoliko nedelja unazad, taj broj se kretao između 200 i 300.

  • Zbog

    31.05.2020 20:19
    10 ljudi
    Se na sajmu Vulin jos igra rata-strasno
  • pajo patak

    29.05.2020 14:17
    ne verujem
    Батуту ni kad darove donosi
  • Novosadski pulmolog

    29.05.2020 13:32
    Novi Sad
    Novi Sad je isto blizu da odjavi epidemiju imaju sporadične slučajevi znači 0,5% pozitivnosti što znači sporadični slučajevi što nije slučaj za Beograd i ostalih većih gradova.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti