Ponovo dozvoljen dopunski rad lekara i osoblja Kliničkog centra Vojvodine

Zaposleni u Kliničkom centru Vojvodine ponovo mogu da obavljaju dopunski rad.
Ponovo dozvoljen dopunski rad lekara i osoblja Kliničkog centra Vojvodine
Foto: 021.rs
Dopunski rad je zdravstvenim radnicima ukinut odlukom Ministarstva zdravlja 24. marta ove godine, tokom vanrednog stanja, a kako bi se smanjila mogućnost širenja virusa korona u drugim zdravstvenim ustanovama. 
 
Zabrana dopunskog rada odnosila se na sve zaposlene u zdravstvenim ustanovama, od lekara, sestara do spremačica.
 
Od navedenog datuma pa sve do 29. maja, privatne zdravstvene ustanove bile su zatvorene, a pacijenti koji su se lečili u privatnoj praksi bili su primorani da posećuju državne ustanove ili da odlože svoje terapije i procedure.
 
Kako se nekolicina Novosađana požalila našoj redakciji, došlo je do odlaganja lečenja i pogoršanja osnovnih stanja zbog nemogućnosti da se pravovremena terapija dobije u državnim ustanovama.
 
Međutim, kako za 021 kaže v.d. direktorka Kliničkog centra Vojvodine prof. dr Edita Stokić, dopunski rad ponovo je dozvoljen jer je epidemiološka situacija poboljšana, što je zaključilo i Ministarstvo zdravlja.
 
"Počev od 29. maja, u skladu sa preporukama Ministarstva zdravlja i Obaveštenjem i dozvolom za dopunski rad Pokrajinskog sekretarijata za zdravstvo, a imajući u vidu povoljnu epidemiološku situaciju na teritoriji Vojvodine, ponovo je dozvoljen dopunski rad zdravstvenim radnicima, zdravstvenim saradnicima i drugim zaposlenima Kliničkog centra Vojvodine", navodi prof. Stokić.
 
Kako saznajemo, ista situacija je i u drugim zdravstvenim ustanovama širom Srbije.
 
Ipak, dopunski rad se dogovara sa direktorima zdravstvenih ustanova kako bi bio kontrolisan.
  • Penzioner

    03.06.2020 13:02
    čudno
    Zabranjen dopunski rad van radnog vremena a dozvoljen svakakav rad u redovno radno vreme.Npr rad u ambulanti(polikliničkoj),držanje vežbi i predavanja studentima,sastanci UO....ako je 1 dan poliklinika,1 dan za studente onda najviše za pacijente i rad za platu ostaju 3 dana nedeljno ako se ne pojavi još nešto.
  • Slavica Dokmanovic

    03.06.2020 11:28
    Dopunski rad-sukob interesa
    Rad lekara u drzavnom i privatnom zdravstvu je primer sukova interesa ove struke.
    Lekar koji leci pacijenta privatno pa nastavi lecenje u drzavnom zdravstvu , zbog kolegijalne solidarsnosti pribegava i nedozvoljenim radnjma .
    Na primeru lecenja i umiranja moga supruga u privatnom-drzavnom zdravstvu, kroz dopunski rad, naneta je steta lecenju: falsifikovana je medicinska dokumentacija da bi se prikrile posledice pogresnog lecenja, izostavljane su suspektne dijagnoze bez medicinskih metoda za potvrdjivanje ili izostavljanje susp.dijagnoze, izostalo je lecenje po mikrobioloskim nalazima. Izjave i medicinska dokumentacija u privatnom i drzavnom zdravstvu su falsifikovani bi se obesmislile moje sumnje na dva teska krivicn dela protiv zivota i zdravlja ljudi. Nije neobicno, isti lekari su lecili moga supruga u privatnom, i nastavljali lecenje u drzavnom zdravstvu. Prijavila sam nadleznim tuzilastvima sumnju na krivicno delo nesavesnog lecenja i ubistvo sa predumisljajem -nelecenjem. Prijavu sam podnela i REPUBLICKOM JAVNOM TUZIOCU . Prijava za dva teska krivicna dela protiv zivota i zdravlja ljudi je zataskana, bez istrage i jednog dokaza za neosnovanost mojih sumnji za dva krivicna dela. Ovo je licno iskustvo i saznanje, iskljucivo u vezi lecenja i umiranja moga supruga u privatnom i drzavnom zdravstvu Grada Novog Sada,
  • /

    02.06.2020 21:56
    /
    90-ih ste u nsu imali poznatu firmu iz oblasti telefonije koja je radnicima koji je napuste zabranjivala rad u firmi iz slicne oblasti

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti