Novi slučaj virusa korona u domu za stare u Petrovaradinu, na testiranju još 26 korisnika i zaposlenih

U privatnom domu za stare "Mass Green House" u Petrovaradinu jedan korisnik je zaražen virusom korona, a 26 korisnika i zaposlenih se testira, saznaje 021.rs.
Novi slučaj virusa korona u domu za stare u Petrovaradinu, na testiranju još 26 korisnika i zaposlenih
Foto: Marija Erdelji

Kako su potvrdili u Pokrajinskom sekretarijatu za socijalna pitanja, radi se o objektu u Preradovićevoj broj 7.

"Obolela osoba R.S. ima 69 godina i hospitalizovana je u Institutu za plućne bolesti Vojvodine. Sprovedeno je epidemiološko ispitivanje u domu, kao i uzorkovanje biološkog materijala za laboratorijsko ispitivanje korisnika i zaposlenih doma. Analize su u toku", navode u sekretarijatu za 021.

Kako 021.rs saznaje, da je u ovom privatnom staračkom domu neko oboleo od covid19 saznalo se nakon što je R.S. primljen u Institut u Sremskoj Kamenici sa simptomima sličnim virusu korona. Obavljena su testiranja i ustanovljeno je prisustvo virusa. 

U skladu sa merama za borbu protiv covid19 obavljeno je potom i testiranje 26 zaposlenih i ostalih korisnika i kako 021.rs saznaje, ispitivanje na antitela nije pokazalo da je neko bio oboleo, ali sada se čeka i na rezultate PCR testa. Rezultati će biti poznati u toku večeri ili u četvrtak ujutru.

Podsetimo da se u Vojvodini u proteklih nekoliko nedelja beleži mali broj obolelih od korone, dok je u Novom Sadu prema podacima Batuta u poslednje više od tri nedelje bilo samo šest slučajeva. U Novom Sadu je prema istim podacima od 6. marta bilo 242 obolelih i skoro svi su ozdravili. Šest Novosađana je, prema zvaničnim podacima, preminulo u Kliničkom centru Vojvodine od izbijanja epidemije.

Inače, u Kliničkom centru Vojvodine se, prema poslednjim podacima, nalazi oko 23 obolelih od covid19 jer su u njemu, nakon što je danas zatvorena privremena bolnica na Novosadskom sajmu, lakše oboleli pacijenti koji su i dalje pozitivni na virus korona prebačeni na Infektivnu kliniku.

Podsetimo, u poslednja 24 časa u Srbiji nije bilo preminulih od posledica virusa korona, objavljeno je na sajtu Ministarstva zdravlja covid19.rs.

Od poslednjeg preseka stanja u Srbiji, na virus korona je testirano 5.110 osoba, a virus je potvrđen kod njih 69.

  • Vera Popov

    01.08.2020 22:18
    Čuvajte svoje nerve i pokažite malo razumevanja ne da se plašimo među sobom.
  • victor

    06.06.2020 12:01
    ISTINA?
    Moja supruga tamo radi i bila je negativna pre uvođenja karantina tako da bih molio da se uzdržite od širenja lažnih informacija.Onaj ko kaže da su svi tamo zaraženi,nije u pravu.Sada kada su svi stavljeni na jedno mesto,da,sada će svi biti zaraženi a moglo je biti to izbegnuto.Poznajem ćerku dotične osobe i da,znam da je u bolnici.Javila mi je supruga.
  • Pulmolog u penziji

    05.06.2020 20:52
    Jel blaži oblik ćerka ima?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti