Novosadski opozicioni aktivista pokraden nakon što ga je udario automobil

Bivši potpredsednik Nove stranke Milenko Vujić povređen je u saobraćajnoj nezgodi koja se dogodila juče na uglu Bulevara Slobodana Jovanovića i Ulice Partizanskih baza, na Novom naselju.
Izveštaj Hitne pomoći o povređenima tokom jučerašnjeg dana bio je prilično štur. Saznalo se za nekoliko nezgoda, između ostalih i za onu u kojoj je povređen biciklista, u poslepodnevnim časovima.
 
Međutim, ispostavilo se da je biciklista bivši potpredsednik Nove stranke Milenko Vujić. On je i dalje društveno angažovan, kao aktivista udruženja Most solidarnosti, a može se videti i na protestima opozicije u Novom Sadu.
 
Vujić za 021.rs kaže da se vozio biciklističkom stazom na Bulevaru Slobodana Jovanovića, kada ga je udario automobil koji je skretao iz Ulice Partizanskih baza. 
 
"Nažalost, od tog trenutka ničega se više ne sećam. Sećam se samo neke trijaže, ne znam u kojoj fazi, u Urgentnom centru. U izveštaju piše da sam ustao posle tog udarca, ali se toga ne sećam, kao što se ne sećam ni prevoza kolima Hitne pomoći. Tek u Urgentnom centru Kliničkog centra Vojvodine sam počeo da dolazim svesti, da se orijentišem. U međuvremenu su doktori radili trijažu, ultrazvuk, CT, ušivanje glave, previjanje rana", prepričava Vujić.
 
Kako se vidi na fotografiji koju je Vujić podelio na Tviteru, ovaj Novosađanin ima povredu glave, stavljena mu je kragna, ogulio je obraz, a kako kaže, jedna ruka mu je otečena, dok je druga delimično zavijena. Na sreću, kaže, nema nikakvih preloma.
 
 
Međutim, novi problem je zadesio Vujića kad je postao svestan svoje situacije i kada je shvatio da mu nema novčanika. U trenerci mu se nalazio razbijeni telefon, ali ne i novčanik.
 
"Tog trenutka shvatam da mi je novčanik nestao. U njemu se, za naše uslove, nalazilo prilično novca, ali ono što mi je vrednije u ovom trenutku i zbog čega sam okačio na Tviter objavu, jeste da apelujem da mi se vrate dokumenti. Tu su kartice, vozačka, saobraćajna, lična karta, zdravstvena kartica. Ako ih ne dobijem nazad, proći ću agoniju u ovoj birokratiji da ih ponovo sve izvadim", navodi Vujić.
 
Dodaje da ga je takav rasplet događaja razočarao.
 
"Stvarno nemam svest kako sam izgledao nakon što sam oboren, da li sam delovao bespomoćno ili sam ustao, a nisam bio svestan ljudi i događaja oko mene. Bez obzira na to, u toj nekoj nesreći koristiti gužvu i uzeti nekom novčanik, ovajditi se, to je potpuno neljudski u najmanju ruku. Ja se samo nadam da će mi dokumenta biti vraćena, to mi je jedina želja", zaključuje Vujić.
 
Nestanak dokumenata i novčanika prijavljen je policiji. 
 
Tokom jučerašnjeg dana, u Novom Sadu su povređene četiri osobe u tri saobraćajne nezgode. 
  • Зоран

    07.06.2020 22:05
    Ко је дозволио башту на том ме
    Да додам, пошто у близини станујем, прошлог лета су склонили наведену башту и силне тује и ја се обрадујем , ево неко нормалан се ипак појавио. Међутим, знате зашто су је склонили? Постављена је изнад шахта за топловод и неко је имао пара да зове мајсторе да ИЗМЕСТЕ ШАХТ ЈЕР СМЕТА БАШТИ АКО СЛУЧАЈНО ПРОЦУРИ ИЛИ ТРЕБА У ЊЕМУ НЕШТО ДА СЕ РАДИ. Колика бахатост и безобразлук да нормалан човек не може да верује. Десетине бициклиста је ту буквално покошено и уместо да неко реагује (тај податак имају и МУП и хитна помођ, коју многи и нису звали - видео сам лично ) и уместо да хитно уклоне објекат они измештају шахт да не смета башти. БОЛЕСНО. Све ово се може проверити, а пола вас овде лупета о глупостима , бициклисти су самоубице, треба их побити и тако даље. Људи не видите дрво од шуме и незнате да схватите у чему је конкретно срж проблема.
  • Зоран

    07.06.2020 12:49
    Нико ништа не предузима
    Нека се новинари мало распитају колико десетина бициклиста је на тој раскрсници покошено ( међу њима и мој отац ) од дана када је " Крости" поставио башту на том месту од које се апсолутно ништа не види. Ако икога то уопште занима.
  • ns ja

    05.06.2020 09:21
    U primitivnim društvima, kakvo smo i mi, važi pravilo prvenstva prolaza jačeg! Svoju decu učim da JAKO paze kad voze bicikle, i kao pešaci, i da uopšte nije važno ko je u pravu ako nedajbože nešto bude!

    Tačno je i da su pojedini biciklisti i pešaci kod nas IDIOTI koji, čak mi se desilo više X, - jure ubrzanim hodom, kako bi ostvarili svoje "pravo" da ih vozač propusti !? Ako je potpuno bezbedno -tada volim da ih isečem i gledam svu nesreću i bes što me nisu (onako bezobrazno sa sve slušalicama u ušima i pogledom okrenutim skroz suprotno od pešačkog prelaza u koji kao stoka namerno i siucidalno uleću(!!)) naterali da im omogućim njihova "vijekovna prava"!

    To su ipak samo pojedinačni slučajevi, treba biti svestan da pešak i biciklista može da bude svako - čak i mentalno ograničeni i bolesni ljudi, pod dejstvom lekova, pa i alkohola i droga. . i voditi računa, jer ako vozač udari pešaka UVEK je vozač kriv!!! Za bicikliste može da postoji opravdanje u izuzetnim slučajevima, jer biciklista jeste nekakav učesnik u saobraćaju i dužan je da poštuje saobraćajne propise.

    Videti i ko je kod nas u gradu zadužen za ovu problematiku, odobrio postavljanje mobilijara koji umanjuje preglednost pri ulasku u raskrsnicu, kao i sa apotekama sa trepćućim jarko zelenim svetlima tik uz semafore...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti