VIDEO: Većina od 28 zaraženih iz doma za stare u Petrovaradinu sa blagim simptomima

U privatnom domu za stare "Mass green house" u Petrovaradinu, 28 korisnika i zaposlenih je zaraženo virusom korona i većina ima samo blage simptome.

Pokrajinski premijer Igor Mirović je potvrdio pisanje 021.rs o širenju zaraze u ovom objektu i dodao da je testirano 49 osoba, 26 korisnika i 23 zaposlena.

"Najpre je bio slučaj pre 24 sata, kada je reč o jednom od korisnika, a veoma brzom reakcijom epidemiologa, od ukupno njih 49, što korisnika, što zaposlenih, virus je pronađen kod 22 korisnika i šestoro zaposlenih. Petoro je smešteno u Klinički centar Vojvodine gde je i prvooboleli koji je na respiratoru, a ostali nemaju nikakve simptome", naveo je Mirović.

On je dodao da su svi koji su u Domu dobrog zdravlja i pod nadzorom su epidemiologa, a na ulazu se nalaze i pripadnici Policijske uprave. Prema njegovim rečima, zaraza u domu za stare izolovan je slučaj i ne očekuje se širenje infekcije.

"Vojvodina je imala veoma dobre rezultate, ovo je izolovan slučaj. Za 10 do 12 sati smo od prvog slučaja testirali gotovo sve korisnike i zaposlene, uspeli smo da stvorimo uslove za karantin, gde će biti i korisnici i zaposleni, da ovo mesto izolujemo. Ova infekcija neće imati nikakav uticaj na širenje virusa na teritoriji Petrovaradina i grada Novog Sada", naveo je Mirović.

Prema njegovim rečima, sumnja se da je neki od zaposlenih preneo virus u dom.



Više o slučaju zaraze u Domu čitajte OVDE.

Podsetimo da je ukupno u Srbiji u poslednjih 24 sata preminula još jedna osoba od vrusa korona, a novozaraženih je 48.

  • Ketrin

    05.06.2020 10:36
    Novinari, zagrebite da li dom ima dozvolu za rad ili licencu, imacete o cemu da pisete
  • hm

    05.06.2020 10:25
    Ne razumem paničare i histeriju oko virusa. Imate široki internet, ako razumete engleski i imate minimalni potrebni iq, stvarno nije teško informisati se. To što smo mi imali državni udar, policijski čas i što imamo najgoreg diktatora da se iživljava nad nama, stvarno nema nikakve vezes činjenicom da ovaj virus jeste jedna medicinski bezazlena glupost i globalni eksperiment nad ljudima.
  • /

    05.06.2020 08:52
    /
    @Марица
    gradilista po novom sadu su radila bez obzira na vanredno stanje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti