VIDEO: Narodna stranka u bojkotu u Novom Sadu

Aktivisti Narodne stranke su sa predsednikom partije Vukom Jeremićem danas popodne u Novom Sadu razgovarali sa građanima o bojkotovanju predstojećih izbora 21. juna.
VIDEO: Narodna stranka u bojkotu u Novom Sadu
Foto: 021.rs

Ponovljen je stav Narodne stranke, koja je članica opozicionog Saveza za Srbiju koji bojkotuje izbore, da danas u Srbiji nema uslova za održavanje fer i demokratskih izbora.

Jeremić je naveo da ne postoje ni zdravstveni, ni politički uslovi za njihovo održavanje.

"Odluku o bojkotu smo doneli avgusta prošle godine i ništa se nije promenilo od tada, samo su uslovi još gori i u političkom, a odskora i u zdravstvenom smislu. Sa žaljenjem konstatujem da neki nisu odoleli pritiscima, neki nisu održali reč i promenili su mišljenje. Iskren da budem, jedva čekam da sutra (petak) bude zatvoren zakonski rok za predaju lista i da prestanu razgovori o tome ko izlazi, ko ne", naveo je Jeremić i dodao da oni nikada nisu imali dilemu da se izbori bojkotuju.



Novaković je naveo da su sve vreme upozoravali na to da ne postoje zdravstveni i epidemiološki razlozi da se bezbedno održe izbori, a da poslednji podaci iz Novog Sada o pojavi zaraženih u staračkom domu u Petrovaradinu, kao i sedištu NIS-a potvrđuju da virus nije nestao.

"Očito je na primeru Novog Sada, ali i drugih sredina u Srbiji da nema zdravstvenih uslova da se izbori održe. Takođe, specifičan razlog za Novi Sad je da ovde kao nigde postoji tako izraženo represivno ponašanje SNS-a, nigde se ne vrši pritisak na ljude da izađu na izbore. Mislim da je to njihova velika greška, jer nigde kao u Novom Sadu ne postoji takva osetljivost vlasti da zastraši i disciplinuje građane. Oni to neće uspeti, jer Novi Sad to ne trpi i Novi Sad će na to odgovoriti time što 21. juna neće izaći na izbore", tvrdi Novaković. 



Tokom akcije u centru grada, vrh Narodne stranke i aktivisti su građanima delili promotivni materijal i objašnjavali razloge zbog čega ova stranka, kao i ostale članice SZS smatraju da nema uslova za fer i poštene izbore.

  • Uros

    05.06.2020 23:54
    @Deda
    Da dam glas Princu od Bugojna? Hahahahah.... Pa ti mora da si se prejeo sendvica sa Matijevic parizerom pa pustas previse metana po 021.
  • Ns boy

    05.06.2020 17:26
    Ovi su katastrofa,zato što su bili toliko loši sns je i došao na vlast.Jedino Dosta je bilo nije vladao Srbijom a i po političkoj filozofiji su drugačiji.Ne znam što se medijski ne eksponiraju,kako misle da ih narod upozna.Kakav bojkot to traže isti koji su već vladali i koji su gori od sns.Šta Djilas da kaže kad su opljačkali narod,uništili firme.Jedino presecanje zaduživanja kod MMF je nada za Srbiju.Treba nam srpski Orban,domaćin sa stavom.
  • Zoe

    05.06.2020 12:58
    @Miodrag
    Kada ćete shvatiti da isticanjem vas boljih Srba od sebe pravite fašiste. Verovatno to i jeste i zato se nikad ništa pitati i nećete.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti