FOTO: Sledeće godine gotova ambulanta na Adicama, Novi Sad planira gradsku bolnicu

Nova ambulanta doma zdravlja u Smederevskoj ulici na Adicama trebalo bi da bude završena do leta naredne godine.
FOTO: Sledeće godine gotova ambulanta na Adicama, Novi Sad planira gradsku bolnicu
Foto: 021.rs
U toku je prva faza radova, vredna 100 miliona dinara, a radove obavlja grupa firmi koja je dala najjeftiniju ponudu na tenderu - "Morava In" i "Rad GM" iz Kruševca, "Teming Electrotechnology" iz Niša i "Junior Security" iz Zrenjanina.
 
 
Ukupna vrednost svih radova na izgradnji je oko 200 miliona dinara, rekao je u današnjem obilasku radova gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
 
On je dodao da će Adice u budućnosti imati obdanište i školu, s obzirom na to da je broj stanovnika ovog naselja poslednjih godina sve veći i da tu živi oko 13.000 ljudi.
 
 
Objekat ima oko 1.200 kvadrata, što je malo veća površina u odnosu na standarde, rekao je direktor Doma zdravlja Novi Sad dr Veselin Bojat i objasnio da je reč o predostrožnosti, kako se u bliskoj budućnosti ne bi stvorila potreba za nadogradnjom.
 
"Pružaće se oko 150.000 usluga godišnje za 75.000 poseta žitelja Adica. Pružanjem usluga u ovom objektu stanovnici Adica će rasteretiti limanski objekat, ali i ambulantu u Vršačkoj ulici. Ovde će biti zaposleno pet lekara opšte prakse, dva pedijatra, dva stomatologa (jedan za odrasle, jedan za decu), jedan ginekolog, dve patronažne sestre i dva laboranta", rekao je Bojat i dodao da novosadski dom zdravlja nije dobio novi objekat od 1978. godine. 
 
  
 
Pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković rekao je, prilikom obilaska, da se radi na izradi novog plana mreže zdravstvenih ustanova, te da će u plan biti upisana i gradska bolnica.
 
"To znači da smo uputili predlog i u dogovoru s Ministarstvom zdravlja uskoro se pravi novi plan mreže zdravstvenih ustanova i Novi Sad će konačno, nakon desetina godina, dobiti gradsku bolnicu koja je neophodna. To je ključ svega, dobre sekundarne zdravstvene zaštite koja bi faktički bila spojnica između doma zdravlja i Kliničkog centra Vojvodine", rekao je Gojković.
 
 
Vučević je dodao da je do sada bilo nemoguće izgraditi gradsku bolnicu jer ona nije postojala ni u jednom planu.
 
"Čujete razne političare kako pričaju da u budžetu treba obezbediti novac za gradsku bolnicu. Za nešto što ne postoji planski, projektno i u mreži, to je neodgovorno", naveo je.
 
  • Starinanovak

    07.06.2020 08:22
    Izgradnja
    Netreba ništa graditi ni u Novom Sadu ni u Srbiji. Jer bolje da imamo deponije smeća, stare ulice, kuće od naboja. Jer narodu ništa neodgovara. Kad se radi evo kradu novce , kad se neradi već su pokrali novce. A iza sebe neće da pokupe smeće, parkiraju na trotoarima, na zelenim površinama, bacaju smeće pored reka. Svako drugi nevalja a niko nepolazi od sebe. Mali doprinos nas samih i svima će nam biti bolje.
  • a

    06.06.2020 17:48
    Zna li neko dokle se stiglo sa izgradnjom kosmodroma u Futogu?
  • Vodeno kupatilo

    06.06.2020 16:03
    Opet glasam za SNS.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Novosadska parking balvan revolucija

Ponekad klizite ulicama i najmanje gledate na put pred vama. Nadate se, iščekujete, usporavate, kao da ćete zaskočiti prazan prostor. Vi ste lovac na slobodno parking mesto.