Raspisan konkurs za upis studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu

Univerzitet u Novom Sadu raspisao je konkurs za upis studenata u prvu godinu svih stepena studija u školskoj 2020/2021. godini.
Raspisan konkurs za upis studenata na fakultete Univerziteta u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U narednoj školskoj godini na Univerzitet u Novom Sadu može da se upiše ukupno 15.964 studenta, od toga 8.234 na budžetu i 7.730 samofinansirajućih studenata.
 
Od navednog broja, na osnovne i integrisane studije može se upisati 9.292 studenta, od toga 5.419 budžetskih i i 3.873 samofinansirajuća studenta.
 
Za upis na osnovne i integrisane studije, prijava kandidata na većini fakulteta u prvom upisnom roku trajaće od 24. do 26. juna, prijemni ispiti polagaće se 30. juna, kao i 1. i 2. jula, a završetak prvog upisnog roka planiran je za 22. jul.
 
Prijem dokumenata počeće nešto ranije na Akademiji umetnosti i trajaće od 16. do 19. juna u zavisnosti od departmana, dok će prijemni ispiti takođe početi ranije i trajaće od 18. do 30. juna, u zavisnosti od studija koje kandidati žele da upišu.
 
Na Pedagoškom fakultetu u Somboru i Učiteljskom fakultetu na mađarskom nastavnom jeziku u Subotici pre polaganja prijemnog ispita obavlja se provera sposobnosti, koja će biti 29. juna.
 
U drugom upisnom roku, prijava kandidata za upis na osnovne i integrisane studije planirana je za 1. i 2. septembar, polaganje prijemnih ispita za 3. i 4. septembar, a završetak drugog upisnog roka biće 25. septembra.
 
Za master, specijalističke i doktorske studije, u prvom upisnom roku krajnji termin za prijavu kandidata je 19. oktobar, a u drugom upisnom roku 30. oktobar, prema pojedinačnom rasporedu i datumima utvrđenim za svaki fakultet pojedinačno.
 
Konkurs za upis, detaljnije informacije u vezi sa raspoloživim brojem mesta i datumima realizacije konkursa za svaki fakultet pojedinačno, kao i ostale važne pojedinosti dostupne su na sajtu Univerziteta u Novom Sadu.
  • David

    10.06.2020 10:35
    SER
    Zasto je ukinut smer inkluzivno obrazovanje na medicinskom fakultetu? Opet ista prica kao pre nekoliko godina sa smerom bolesti zavisnosti!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti