Peticiju za zabranu seče šuma Fruške gore potpisalo više od sedam hiljada građana

Peticiju Pokreta "Odbranimo šume Fruške gore" kojom se između ostalog traži zabrana seče šuma u trajanju od 20 godina, do sada je potpisalo oko 7.500 hiljada ljudi.
Peticiju za zabranu seče šuma Fruške gore potpisalo više od sedam hiljada građana
Foto: 021.rs
Onlajn peticiju potpisalo je 6.000 građana, dok je na terenu do sada prikupljeno oko 1.500 potpisa. Kako za 021 kaže Dragana Arsić iz Pokreta, fizičko prikupljanje peticije stopirano je za vreme vanrednog stanja, a ovih dana se ponovo nastavlja.
 
"Pošto smo ovih 1.500 sakupili iz samo tri potpisivanja na ulici i u planinarskom domu 'Stražilovo', mislimo da ćemo sakupiti bar još šest, sedam hiljada potpisa, a cilj nam je da imamo više od deset hiljada", kaže Arsić.
 
Ideja je da se potpisi prikupljaju tokom juna i jula u više gradova i mesta u Vojvodini, između ostalog, u Sremskim Karlovcima, Sremskoj Mitrovici, Beočinu, a da je potom na sastanku u Ministarstvu zaštite životne sredine potpisi predaju lično.
 
O lokacijama i terminima prikupljanja potpisa građani će biti obavešteni preko društvenih mreža. 
  • Voja

    12.06.2020 09:18
    Odbrana
    Šume se ne brane peticijama i potpisima, već delovanjem.Nikada vlast nije promenila svoju politiku zbog neke peticije, sve da je svi potpišemo.Stvari se menjaju pokretanjem tužbi, novim sadnicama, tako što ti potpisnici izvade novac za tu stvar umesto potpisa, građanskim šumskim patrolama,edukacijama i sličnim akcijama...Peticije su čin onih koji žele neku promenu,ali da baš nisu oni ti koji promenu prave.
  • Dušan Komadinović

    11.06.2020 17:02
    Tajkuni
    Šume seku, da se ne lažemo, pripadnici najvećeg tajkuna u državi - Srpske pravoslavne crkve, koja ne plaća porez, postavlja se iznad države i baš je briga za naše peticije. Nebrojeno puta je pokazala da je interesuje samo profit i donacije od svih dosadašnjih vlasti, koje se utrkuju da joj materijalno pomognu i zažmure na njenu nezakonitu delatnost.
  • Trt

    10.06.2020 17:20
    @Babo

    To nam govori da su nacoši iz Levijatana potrebniji ovoj vlasti od kiseonika.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.