Digitalni omladinski centar pri Gradskoj biblioteci otvoren u Vojvode Putnika

Digitalni omladinski centar, namenjen mladima od 15 do 30 godina, otvoren je kao novi prostor Gradske biblioteke u Ulici Vojvode Putnika 1.
Digitalni omladinski centar pri Gradskoj biblioteci otvoren u Vojvode Putnika
Foto: Pixabay
U njemu će se organizovati seminari, radionice, jezički i računarski kursevi i drugih aktivnosti za mlade. 
 
Digitalni centar čine računarske učionice, radionice, učionice sa interaktivnim displejem i multifunkcionalne sale. 
 
Prema rečima direktora Gradske biblioteke Dragana Kojića, u saradnji sa organizacijama za mlade, učeničkim i studentskim parlamentima, Centar će organizovati raznovrsne aktivnosti u cilju razvijanja interesovanja i talenata mladih, kao i njihovog profesionalnog usavršavanja. 
 
Kako je objasnio, oni će imati priliku da se upoznaju sa tehnikama akademskog pisanja, da razvijaju emotivnu pismenost i kritičko mišljenje putem filozofskih i psiholoških radionica, te da pohađaju besplatne kurseve programiranja i popularnih softverskih paketa.
 
Prostor od 300 m2 obezbedio je Grad, kao i 13 miliona dinara za njegovo opremanje.
  • Lala

    12.06.2020 20:00
    lepa vest
    odlicna prilika kao i mesto za mlade, da upotpune svoja interesovanja...
  • Jez

    12.06.2020 02:37
    Ja bih najviše voleo da radim u tim bibliotekama. Završiš neki fax gde ti treba samo memorija od 10 knjiga, stalno si na pauzi, upaljena klima i internet - kao na Jamajci! Treba ih zatvoriti!!!
  • Slobodan

    11.06.2020 16:27
    Kreativno
    Pa iz tog prostora je odlukom Grada prisilno iseljeno Društvo učitelja Novog Sada koje je dve decenije organizovalo seminare, radionice za zaposlene i nezaposlene učitelje, takmičenja za decu osnovnih škola sa teritorije grada i Vojvodine, da bi se uselila biblioteka koja već ima prostor i radila isto to što je radilo Društvo učitelja koje više nema svoj prostor pa je rad te neprofitne organizacije je ugrožen. To prosto nije fer i nije odgovorno od strane Grada.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti