Počela naplata karata za korišćenje zaštićenog prostora Fruške gore za ovu sezonu

Počela je naplata naknade za korišćenje zaštićenog prostora Nacionalnog parka Fruška gora za ovu sezonu, a dnevne karte, pored vozača motornih vozila, moraju da plaćaju i pešaci.
Jedan posetilac će za dnevnu kartu morati da plati 101 dinar, dok će vozač motornog vozila ili motocikla morati da izdvoji 303 dinara.
 
Cena godišnje karte za posetioce bez motornog vozila je 600 dinara, dok će se za posete motornim vozilima naplaćivati 1.200 dinara. Godišnja karta podrazumeva neograničen broj poseta.
 
Planinarska društva i organizacije iz Planinarskog saveza Srbije obavešteni su o toj odluci i dužni su da dostave plan akcija za ovu godinu, kako bi bili izuzeti od naplate. Ulaz će se naplaćivati samo u granicama Nacionalnog parka, a ne na celoj Fruškoj gori kao geografskom pojmu, što znači da delovi Petrovaradina ili Sremskih Karlovaca, kao i neka druga naselja, nisu u zoni naplate. Prema odredbama zakona, oni koji žive unutar Nacionalnog parka oslobođeni su plaćanja naknade.
 
Naknada za korišćenje zaštićenog područja naplaćuje se od 1. januara prošle godine na osnovu Zakona o naknadama za korišćenje javnih dobara, Odluke o naknadama iz 2018. godine i Odluke o naknadama za korišćenje zaštićenog područja Nacionalnog parka Fruška gora iz 2019. godine.
  • Iron Maiden

    14.06.2020 15:00
    Hohštapleri.
  • M

    14.06.2020 03:00
    Banda kriminalna.Ne bih im platio ni mrtav.
  • Jeremija

    12.06.2020 18:18
    Dragi moji , nažalost došao je i dan da NP Fruška gora PRESTAJE DA POSTOJI !!!
    Sada će oni koji treba da brinu o njoj , moći komotno da seku svu šumu , da odlažu nuklearni otpad , da grade "terme" , "spa centre" i gondole (kao u gradu Čajetini na Zlatiboru ! ) , da grade autoputeve do svih manastira i srkava , da ubijaju i bacaju u jame političke protivnike ... konačno će ubiti našu Frušku , a i nas sa njom :( , i to niko neće znati , osim njih koji trpaju pare u svoje i ko zna čije sve džepove .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti

Da li će Novosađani slušati Beograd?

Po prvi put od 2016. godine deluje da je opozicija u Novom Sadu koliko-toliko na nogama. Nije sjajno, ali je rezultat koji bi prodrmao aktuelnu vlast bio na vidiku.