U Novom Sadu se leči 25 obolelih od korone, u samoizolaciji njih 65

U Kliničkom centru Vojvodine (KCV) trenutno se leči 25 pacijenata kod kojih je potvrđeno prisustvo Covid-19.
U Novom Sadu se leči 25 obolelih od korone, u samoizolaciji njih 65
Foto: 021.rs

Kako su za 021.rs naveli u KCV-u, jedan pacijent se nalazi u teškom stanju i na respiratoru je.

U Novom Sadu se poslednjih desetak dana broj obolelih kreće od 20 do 25, s tim da su u pitanju različiti pacijenti, jer se oni izlečeni nakon otpusta iz KCV-a šalju kući, ali ih zamenjuju novi pacijenti.

Dodajmo i da već pet dana nije poznato koliko ima novozaraženih od Covid-19 u Novom Sadu, Vojvodini, ali i u celoj Srbiji, jer je prestalo objavljivanje statističkih podataka na sajtu covid19.data.rs. Do prestanaka objavljivanja podataka bilo je poznato da je više od 260 Novosađana od početka marta obolelo od virusa, dok je deset preminulo. Ranije su u KCV-u naveli da je od početka epidemije u Srbiji kroz tu zdravstvenu ustanovu prošlo oko 600 pacijenata obolelih od virusa korona.

Ipak, da virus u Novom Sadu nije nestao govore podaci o osobama u samoizolaciji. Naime, primetno je da ima novih slučajeva ne samo u glavnom gradu Vojvodine, već i u celoj Srbiji, jer je krajem prošle nedelje broj osoba u samoizolaciji na nivou cele države za tri dana sa oko 830 skočio na 1.030. Slično je i u Novom Sadu gde je sada 65 ljudi u samoizolaciji, što je dvostruko više nego pre nedelju dana kada ih je bilo 31, a treba uzeti u obzir da ih je poslednjih dana maja bilo manje od 10.

  • dragan perković

    16.06.2020 06:16
    A
    Predlažem da sve bolesnike prebaci u Beograd,one u "samo izaciji" na sajam u Beogradu.Ionako se sva medicinska oprema i sav novac za zdravstvo troši u Beigradu.Nivi Sad nebi imao bolnicu da nije Marija Terezija izgradila krajem 18 veka.Sve naj bolhe na jednom mestu i sa naj boljim uslovima u KBC.
  • Oto

    15.06.2020 19:54
    @Podbarac

    Naravno da kriju, nego ne pratiš dovoljno pažljivo podatke. Lepo sam napisao "šta su sve ukinuli, a da su bar jednom objavili". Npr. samo jednom (14.4.) su objavili raspodelu obolelih po starosnim grupama. Imam zapisano sve objavljene podatke od početka epidemije do danas i jasno se vidi šta se i u kojoj meri krije. Pitanje je samo motiva i naravno pouzdanosti i tih brojeva koje objavljuju. Za to vreme većina drugih zemalja objavljuje i te podatke i razne druge statistike, analize...
  • Mislilac glavom

    15.06.2020 12:34
    @Podbarac
    Hajde sad udji na link koji si postavio pa ces videti da su poslednji podaci od 10.06 sto se tice zarazenih po opstinama. Prvo proveri, pa onda pisi. Ja jesam pre 30sek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti