Grad znatno štedi na izradi propusnica za ulazak vozila u pešačku zonu Novog Sada

Beogradska firma "Special Digital Technologies" štampaće 1.500 elektronskih kartica za povlašćen ulaz vozila u pešačku zonu Novog Sada.
Grad znatno štedi na izradi propusnica za ulazak vozila u pešačku zonu Novog Sada
Foto: 021.rs
Firma je dobila posao procenjene vrednosti 900.000 dinara bez PDV-a na tenderu tako što je ponudila znatno nižu cenu usluge od novosadske firme "Cam Engineering". 
 
Naime, "Special Digital Technologies" dala je ponudu vrednu 203.490 dinara bez PDV, dok je "Cam Engineering" procenila svoje usluge na 739.000 dinara bez PDV.
 
Sa upravo tom procenom je novosadska firma ranijih godina dobijala ovaj posao od Službe za zajedničke poslove Grada Novog Sada, što bi značilo da je izrada jedne elektronske propusnice stajala oko 500 dinara (bez PDV). 
 
Međutim, prihvatajući jeftiniju ponudu, Grad je faktički uštedeo novac jer će izradu jedne propusnice platiti nešto više od 100 dinara.
 
Podsetimo, reč je o nabavci blanko kartica - ukupno 1.000 kartica podeliće se za ulazak u pešačku zonu iz Modene, a 500 kartica za ulazak iz Gimnazijske ulice.
  • Dejan

    24.06.2020 12:58
    ....
    Bas bi bilo lepo videti koji ce se to gradonacelnik i ostala sitna boranija odreci vozikanja po sred centra
  • Lala

    24.06.2020 11:06
    ?
    Svakako da netreba ni jedna dozvola za ulazak u PEŠAČKU Zonu. To malo svako može proći peške, (samo invalidi da mogu da priđu svojim domovima). Takođe povesti računa šta rade biciklisti kroz Pešačku Zonu i u Pešačkoj zoni.
  • Н. С.

    24.06.2020 09:10
    Језгро
    Да ли неко размишља, шта је то језгро. Ако је то центар, пешачка зона, онда је то?. Каква кола, какво шта?. Ови су се изгледа сви родили у колима?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti