Uskoro ponovo radi Letnji bioskop

U dvorištu Kulturnog centra Novog Sada uskoro će proraditi letnja scena, prvenstveno za pozorišne predstave, a potom i bioskopske projekcije.
Uskoro ponovo radi Letnji bioskop
Foto: 021.rs

Kako 021.rs saznaje, ovaj prostor, koji je desetak godina bio nekorišćen i zapušten, jer je trajao spor oko vlasništva, biće upisan kao državna, odnosno gradska imovina i biće predat na upravljanje KCNS-u.

Direktor Kulturnog centra Novog Sada, Bojan Panaotović, kaže za 021.rs da su od Gradske uprave dobili informacije da je pitanje vlasništva rešeno i da prostor sada može da se uredi. Do problema je došlo nakon što je nekadašnji vlasnik Letnjeg bioskopa, "Zvezda film", otišao u stečaj, a Grad postao vlasnik tog preduzeća, dok su bivši radnici imali potraživanja od "Zvezda filma" i tužili su firmu.

Panaotović za 021.rs navodi da će "Zelenilo", "Čistoća" i druga javna preduzeća uraditi deo poslova na uređenju prostora, a Uprava za imovinu će platiti betoniranje i druge radove neophodne da se uredi Letnji bioskop. Navodi da nema procene koliko će sve koštati, ali da ne bi trebalo da bude većih troškova.

- Sve to mora da bude pod konac, da bi se eventualno tokom leta, pre jeseni, zaigrala neka predstava kod nas, u tom dvorištu. Za izvođenje predstava zainteresovani su Novosadsko pozorište, Pozorište mladih, Srpsko narodno pozorište, Sterijino pozorje i drugi - kaže Panaotović.

On dodaje da je tehnički moguće organizovanje i bioskopskih projekcija, ali sve informacije o programima će naknadno biti poznate.

Direktor Kulturnog centra za 021.rs kaže da je situacija sa korona virusom malo i ubrzala uređenje ovog prostora, jer pozorišta ne mogu da igraju predstave, a i bioskopi su zatvoreni. Kako je sve izvesnije da se situacija sa virusom neće uskoro potpuno umiriti, sigurnije je na otvorenom izvoditi programe, pa zbog toga kulturni radnici dosta očekuju od ovog prostora. Panaotović kaže i da će uređenje Letnjeg bioskopa biti značajno i za održavanje Evropske prestonice kulture.

  • /

    26.06.2020 21:57
    /
    @Hattori Hanzo
    nekada je taj bioskop bio izuzetno posecen zato sto je davao odabrane stare i kvalitetne filmove.
    repertoar mu je bio okacen ispred ulaza i menjao se svaki dan.

    da li neko zna sta se pusta u tom bioskopu? jok.
    odgovornost je uvek na sluzbi koja treba da nadje nacina da dodje do publike.

    onaj na cije ime se cenzurise komentar je upropastio taj centar
  • Marko

    26.06.2020 15:00
    Do pre godinu dana je bila druga pesma, navodno ništa nije moglo (osim što je mogao neki koncert), pa je bilo priče da će prodati zemljište Gaji, povuci potegni. Ta scena je toliko dobar i neiskorišćen potencijal, takva šansa tog Kulturnog centra da je to neverovatno.

    Eto, sad vidimo da se sve može rešiti preko noći, ako neko ima interes.
  • Hattori Hanzo

    26.06.2020 14:40
    ..posećenost..
    ..nadam se da neće biti posećen kao zatvoreni bioskop KcNS. U nekoliko navrata smo supruga i ja, bili sami na projekciji...bioskopska kultura u NS se svodi na to da se bude viđen na premijeri..a potom....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti