Obustavlja se testiranje na kovid-19 na lični zahtev u Novom Sadu, osim za putnike

Institut za javno zdravlje Vojvodine obustaviće testiranje na virus korona na lični zahtev i o sopstvenom trošku, navode u toj ustanovi.
Obustavlja se testiranje na kovid-19 na lični zahtev u Novom Sadu, osim za putnike
Foto: 021.rs
Kako objašnjava dr Vladimir Petrović za 021, Institut za javno zdravlje Vojvodine privremeno smanjuje obim testiranja na lični zahtev u skladu sa odlukom Kriznog staba, kojom se na lični zahtev ubuduće mogu testirati samo putnici kojima je test potreban zbog putovanja u druge zemlje
 
"Pored toga, Institut je u četvrtak primio ogroman broj zahteva iz cele zemlje i dostigao maksimalni kapacitet testiranja, a da pri tome nalaze izda u roku od 48h. Stoga je doneta odluka da se u petak primi maksimalno 50 uzoraka za putnike na lični zahtev, a za vikend se ovi uzorci neće primati. Očekujemo da u skorom roku stignu dodatni reagensi i oprema i da povećamo svoje kapacitete i nastavimo sa pružanjem usluga", navodi Petrović za 021.
 
Sve više Novosađana poslednjih dana se javlja na testiranja na kovid-19, odnosno na preglede u kovid ambulantu, o čemu je 021 pisao OVDE. Podsetimo da se poslednjih dana registruje povećanje broja obolelih od korone. O tome više OVDE.
  • miloš

    24.07.2020 19:36
    cena
    Kako da plate pregled ljudi koji nemaju te pare a bolesni su?
  • nn

    17.07.2020 11:02
    evrici
    za test 50e pa plati pa se klati da se nadoknade onih 100e
  • Kalimero

    28.06.2020 20:36
    @Lekar
    Vrlo maliciozan komentar.
    Kao lekar trebalo bi da znate da se PCR test jedino radi u Institut za javno zdravlje Vojvodine.
    U Domu zdravlja se, u cilju dijagnostike i dalje trijaže, radi pregled i brzi test.
    / izvor: https://covid19.rs//
    Pri tome su respiratorni centri i osnovani da bi se smanilo mešanje pacijenta sa tegobama koje mogu odgovarati COVID-19 infekciji sa pacijentima koji imaju druga oboljenja zbog kojih spadaju u rizičnu grupu. Pandemija nije ukinula sva ostala oboljenja i svi pacijenti koji imaju bilo koje drugo oboljenje osim COVID-19 zaslužuju jednaku pažnju zdravstvenog sistema, odnosno lekara i tehničara ne samo u Domu zdravlja već i u svim drugim zdravstvenim ustanovama, i nemgu se svi kapaciteti usmeriti samo na pacijente koji možda imaju COVID-19.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti