Pokrajinski ombudsman osudio grafit mržnje prema migrantima na Grbavici

U multietničkoj Vojvodini i Srbiji nema mesta za bilo koju vrstu diskriminacije, poručio je Pokrajinski zaštitnik građana povodom ispisivanja antimigrantskog grafita na jednoj zgradi na Grbavici.
Pokrajinski ombudsman osudio grafit mržnje prema migrantima na Grbavici
Foto: 021.rs
Najoštrije osuđujući ispisivanje grafita, Pokrajinski ombudsman podržava nadležne organe u njihovom radu da pisce grafita brzo identifikuju i preduzmu sve aktivnosti vezane za postupanje i u preventivnom smislu, a komunalne službe poziva da pomenuti grafit uklone u najkraćem roku. 
 
Pokrajinski ombudsman sa zabrinutošću konstatuje da su se grafiti, upereni protiv migranata, i ranije ispisivali u Novom Sadu.
 
"Grad koji se toliko ponosi svojom multuikuturalnošću i tolerancijom mora, po mišljenju Pokrajinskog ombudsmana, i dalje da kontinuirano obeshrabruje pisce mrziteljskih (diskriminatorskih) poruka i da svima koji su se iz ovog ili onog razloga u njemu našli poželi dobrodošlicu, uputi reči podrške i pruži nesebičnu pomoć. Svoj identitet i duh naše društvo, po mišljenju Pokrajinskog ombudsmana, na najbolji način može da čuva samo ako je veliko u solidarnosti sa svim nevoljnicima i jasno i odlučno u osudi govora mržnje", navodi pokrajinski ombudsman.
 
Podsetmo, jutros je na Grbavici osvanuo grafit mržnje prema migrantima, nepune tri nedelje od kada je grafit sličnog sadržaja ispisan na keju kod Žeželjevog mosta, o čemu opširnije OVDE.
  • Senilko

    29.06.2020 20:39
    Od osude do osude
    Svi osudjuju i gnusaju se, a grafit i dalje stoji i vrsi svoju funkciju . Aman ljudi prekrecite to i ne pridajte paznju tom vandalu
  • sdtqwer

    28.06.2020 11:44
    Frustrirane kukavice sta drugo. Ako vidim da neko dira bilo koga druge boje koze na ulici, taj je sam sebi presudio.
  • Detelinara45

    28.06.2020 01:50
    Ko ce da osudi ovo divljanje sa Novosadskog Sajma? Kakva je ovo zurka, cela Detelinara ne spava! Gde je korona? O cemu se radi? 01.50 ujutru oni sve glasniji....

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti