FOTO: Dogmatic - mesto gde se ljubimci osećaju kao kod kuće

Novi kutak za ljubimce otvoren je na Detelinari, a u njemu četvoronožni članovi domaćinstva mogu da dobiju šišanje, kupanje, četkanje, ali i čuvanje.
FOTO: Dogmatic - mesto gde se ljubimci osećaju kao kod kuće
Foto: 021.rs
Imati ljubimca može da donese puno radosti, ali ona ne dolazi bez odgovornosti. U današnje vreme jako je teško posvetiti bilo kome dovoljno pažnje i vremena, naročito kada znamo da je nekim ljubimcima celodnevno društvo neophodno, a još teže je naći nekog od poverenja kome ste spremni da poverite vašeg psa.
 
Novi salon u gradu, "Dogmatic", rešenje je za takve probleme.
 
 
U salonu "Dogmatic" ljubimci dobijaju punu uslugu uz obaveznu dozu ljubavi. Ovaj kutak, kažu u "Dogmatic-u", nije namenjen samo psima. I vlasnici mačaka mogu da dovedu svoje drugare na ulepšavanje, dok je dnevni boravak namenjen za kuce.
 
Kako navode u "Dogmatic-u", bave se kupanjem i šišanjem pasa i mačaka bez obzira na veličinu.
 
"U zavisnosti od rase i tipa dlake preporučuju se drugačiji vidovi tretmana. Ne treba svi psi da se šišaju, neki se samo četkaju", objašnjavaju.
 
 
Psi su, baš kao i ljudi, individue za sebe i dok postoje neke karakteristike koje razdvajaju jednu vrstu od druge, u "Dogmatic-u" razumeju da svaki ljubimac, u zavisnosti od stepena socijalizacije, ali i životnih navika zahteva drugačiji pristup.
 
Prostrani salon od 62 kvadrata omogućava i uslugu čuvanja pasa, jer nemaju svi vlasnici raspored koji može da obezbedi redovnu šetnju ili društvo za ljubimca.
 
"Veliki prostor je sjajan, ne samo zato što omogućava prostor za igru, već što ljubimce koji se možda ne slažu, a tu su u isto vreme, možemo da razdvojimo pregradama. Ali po dosadašnjem iskustvu ljubimci se uvek slažu, jer su socijalizovani od najmlađeg uzrasta. Skučen prostor i kavezi ili boksovi za pse mogu izazvati stres kod osetljivijih ljubimaca. Mi smo uzeli veliki lokal kako bismo to sprečili", pričaju u ovom salonu u kom je sreća pasa i mačaka prioritet.
 
 
U ta 62 kvadrata smešten je salon za šišanje i kupanje koji poseduje svu potrebnu opremu kako bi ljubimcima bilo udobno, ali i igraonica koja je dovoljno velika da kuce mogu da se istrče, igraju loptom ili drugim igračkama i druže sa drugim ljubimcima.
 
U "Dogmatic-u" ljubimci dobijaju potpunu uslugu, pa pored boravka i ulepšavanja, mogu da idu i u šetnju.
 
Ovo je naročito važno, kako kažu, jer neki ljubimci ne mogu iz zdravstvenih razloga da budu sami, a postoje i rase za koje je karakteristična separaciona anksioznost.
 
"Postoje karakteristične rase koje imaju taj problem i česte su kod nas. To su uglavnom mali kućni psi koji se ne linjaju, koji su i najidealniji za kućne ljubimce, međutim, kasnije se ispostavi da im treba više društva. Njima je glavna stvar u životu ipak društvo, a ne hrana ili komfor", navode u "Dogmatic-u".
 
 
Kada je reč o hrani, u "Dogmatic-u" preporučuju da, iako je moguć dogovor oko obezbeđivanja hrane u okviru salona, vlasnici ponesu od kuće ono što ljubimci inače jedu.
 
"U većini slučajeva ne treba menjati hranu, posebno ako ljubimac ne dolazi redovno kod nas. Ipak je sama promena okruženja veliki stres", navode i dodaju da se uvek konsultuju sa vlasnicima u vezi sa vremenom kada ljubimac dobija obroke, kada ide u šetnju i uopšte se prilagođavaju potrebama ljubimaca.
 
 
U zavisnosti od potreba vlasnika i ljubimca, čuvanje može da se naplaćuje po satu ili po danu, a moguće je opredeliti se i za pristupačne pakete u trajanju od mesec dana.
 
Radno vreme lokala je svakog radnog dana od 9h do 20h, a subotom od 9 do 18h. Nedelja je neradna.
 
Salon se nalazi na adresi Banatska 7, Novi Sad, a možete ih dobiti i na broj telefona 062/ 978 29 28.

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti