Stanovnici Podbare pitaju se gde će se parkirati zbog novih radova, nadležni mole za strpljenje

Stanovnici Podbare, posebno Ulice Marka Miljanova, već nekoliko meseci suočeni su sa radovima koji se izvode u ovom delu grada, zbog čega već sada imaju problema sa parkiranjem automobila.
Stanovnici Podbare pitaju se gde će se parkirati zbog novih radova, nadležni mole za strpljenje
Foto: 021.rs
Iako započeti radovi još nisu gotovi, nadležni pokreću nove projekte, koji za stanovnike Podbare znače još mehanizacije na njihovim ulicama. 
 
Zbog radova na rekonstrukciji vrelovoda, u bloku ulica Dušana Vasiljeva i Episkopa Visariona, planira se izmena režima saobraćaja. Tako će u delu Dušana Vasiljeva, od raskrsnice sa Ulicom episkopa Visariona ka Ulici Marka Miljanova, biti zabranjen saobraćaj. Takođe, zabranjeno je i parkiranje vozila u blokovskom delu ulica Episkopa Visariona, Dušana Vasiljeva, Marka Miljanova i Beogradskog keja.
 
Ova izmena traje do 1. avgusta i činjenica da će biti zabranjen parking, a pojedine ulice zatvorene, dodatno zabrinjava građane, kaže jedna stanarka Ulice Marka Miljanova za 021.rs. 
 
"Trenutno se svi stanari koji žive u Marka Miljanova parkiraju upravo u bloku u kom se najavljuju radovi, jer u ostalim ulicama uglavnom nema mesta ili još uvek traju radovi. Prema novim najavama, u radovima će biti ceo blok koji je u susedstvu i u kom se parkiraju stanari još dve ulice, kao i mi iz Marka Miljanova, jer smo onemogućeni da to činimo u sopstvenoj ulici. Napraviće se neviđen haos ukoliko nadležni ne budu išli po nekim fazama. Pojedini predsednici skupština stanara u ulicama Episkopa Visariona i Dušana Vasiljeva obraćali su se sa zahtevom da se sa radovima ne krene u celom bloku u isto vreme i da se ne blokira saobraćaj u potpunosti. Njima je obećano da će to tako i biti, ali po najavama u medijima, čini se da neće", kaže jedna građanka koja se obratila redakciji 021.rs.
 
U Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije navode za 021.rs da se radovi na izgradnji saobraćajnih površina trenutno izvode u četiri ulice - Dušana Vasiljeva, Žarka Vasiljevića, Stevana Milovanova i Kozačinskog. Konačni završetak radova očekuje se polovinom jula.
 
Kada je u pitanju Ulica Marka Miljanova, tu je, navode, već primenjena faznost po deonicama i saobraćaj se odvija u skladu sa potrebom izvođenja radova. Osim radova Gradske uprave za građevinsko zemljište, radove izvode još i "Vodovod i kanalizacija" i "Novosadska toplana", te je i za njih izdato rešenje o izmeni režima saobraćaja.
 
"Svesni smo toga da na Podbari trenutno postoji veliki problem sa parkiranjem, ali molimo naše sugrađane za još malo strpljenja i razumevanja, s obzirom na to da, zbog vrste radova, nije bilo moguće izbeći zatvaranje ulica za saobraćaj. Inače, rekonstrukciji ulica na Podbari pristupilo se upravo sa ciljem da se olakša i poboljša odvijanje kolskog i pešačkog saobraćaja, kao i da se omogući veći broj parking mesta. Realizacijom ove investicije znatno će se poboljšati izgled ovog dela grada, ali će se takođe unaprediti i komunalni uslovi života", zaključuju u Gradskoj upravi za građevinsko zemljište i investicije. 
  • ŠARENA

    03.07.2020 12:14
    Marka Miljanova
    Kako nekoga nije sramota da kaze da se u ulici Marka Miljanova odvija saobraćaj u skladu???
    Zatvoreni smo jos od pre korone, radili svo vreme, roba nam stize kako se snadjemo i neko ovo napise.
    Jel ovinazovi nadlezni stvarno toliko misle da smo mi idioti. Ok je sto mora da se radi ali da pricate kako se sprovodi delimicno saobracaj veze s vezom nema.
  • Gengsta

    02.07.2020 17:35
    Kako gde
    Pa na zelenim površinama kao i do sad. Jao, pa sad sam skontao da na Podbari ni nemate zelenih površina. Jel niste imali nekog normalnijeg da posadite u zavod za urbanizam?
  • Asko

    02.07.2020 17:20
    Šumadijska, ne postoji na mapi grada Novoga Sada.
    Da ne pominjemo rekonstrukciju koju svi željno isčekujemo, pomenimo samo to da ulica Šumadijska (prva do Riblje pijace) nije na spisku javne higijene (gradske čistoće) da se redovno čisti, tačnije, Šumadijska se nikada ne čisti. To ide ruku uz ruku uz činjenicu da stanari ove ulice plaćaju porez za 1. Zonu.....itd...itd...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti