Grad prodaje plac za gradnju na kraju Limana IV

Novi Sad je ponudio na prodaju parcelu na kraju Limana IV, odnosno na početku Telepa, gde može da se sagradi poslovni objekat od 13.316 kvadrata.
Grad prodaje plac za gradnju na kraju Limana IV
Foto: 021.rs

Početna cena parcele od 6.341 kvadrata je 408.182.852 dinara, a licitacija je u Upravi za građevinsko zemljište i investicije 22. jula u 12 časova.

Na ovoj lokaciji, kako se navodi u oglasu, može da se izgradi "opštegradski centar", a prostor u njemu može biti namenjen za trgovinu, ugostiteljstvo, druge usluge, kancelarije, sport, rekreaciju, obrazovanje i slično. Objekat može da ima suteren, prizemlje i dva sprata, a svaka etaža može da ima po 4.439 kvadrata.

Taj deo uz Ulicu Ive Andrića, prema Mornarici, decenijama unazad je livada i dugo je bio deo plana nikad izgrađenog Limana V, uglavnom predviđen za zelenu površinu. Međutim, pre dve godine urbanistički plan je promenjen i skoro ceo taj prostor, koji se naziva i Depresija, postao je lokacija za izgradnju o čemu je 021.rs pisao OVDE.

Podsećamo da je reč o spornom Planu generalne regulacije Limana koji je posebno bio na udaru kritika javnosti zbog ideje da se gradi niz garaža u ovom delu grada. Građani su protestovali i potpisivali peticije, da bi na kraju plan bio usvojen na Skupštini grada uz samo nekoliko delimično usvojenih prigovora.

  • Piško

    22.07.2020 13:31
    ...
    Jel mogu da predložim naziv za deo grada?

    GALENSOVAC
  • mile

    07.07.2020 07:33
    Ne treba se sekirati odavno je to smisljeno i realizovace se. Pozdrav minusima , bome sada lupaju bez obzira na temu koju naravno ni ne razumeju, da li je to I bitno , samo lupaj za sendvic.
  • Vlada

    06.07.2020 08:44
    @Dule

    Netačno. Baš za vreme karantina se videlo da parkinga za stanovnike ima i više nego dovoljno, gospoda iz Park sitija i NIS-a mogu i peške, ili da se parkiraju kod Štranda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti