Ciklonizacija: Pojačane mere dezinfekcije, obustavljeni tretmani po stanovima

Zbog povećanja broja obolelih od korona virusa na teritoriji grada Novog Sada i Vojvodine, te potrebe za ponovnim dodatnim preventivnim merama dezinfekcije, "Ciklonizacija" je od ponedeljka peorijentisala deo svojih operativnih ekipa na navedene poslove.
Ciklonizacija: Pojačane mere dezinfekcije, obustavljeni tretmani po stanovima
Foto: 021.rs
"Pored mera koje nisu ni prekidane, kao što je dezinfekcija autobusa gradskog prevoznika i vozila hitne pomoći, od početka nedelje operativci Ciklonizacije izvode i redovne tretmane dezinfekcije na otvorenom i u zatvorenom. Tretmanima su obuhvaćene zdravstvene ustanove, gerontološki domovi, kao i objekti od visoke važnosti za funkcionisanje gradskih službi", objašnjava Dario Aćimović, menadžer za odnose sa javnošću Ciklonizacije.
 
Iz ovog razloga, ali i zbog potrebe da se predupredi potencijalna mogućnost širenja zaraze, Ciklonizacija je do daljnjeg obustavila tretmane deratizacije i dazinsekcije po domovima građana.
 
"Izuzetak su hitni postupci, te će se i dalje izlaziti na tretmane dezinsekcije i deratizacije u slučajevima sa visokom infestacijom insekata, krevetnih stenica, ili pacova, a po prijavi građana", objašnjava Aćimović.
 
Paralelno sa ovim poslovima, Ciklonizacija će u punom obimu nastaviti sve aktivnosti u okviru sistematske zaštite zdravlja građana od komaraca, krpelja i štetnih glodara.
 
"Duži kišni period iza nas, porast vodostaja velikih reka i naglo otopljenje pogodovali su povećanju brojnosti komaraca i glodara, te ćemo u narednom periodu, prateći stanje na terenu, tretmane prilagođavati potrebama i izvoditi svakodnevno. Svi navedeni tretmani protiv komaraca, tretmani dezinfekcije i hitni ddd tretmani izvode se u cilju zaštite zdravlja građana od virusa i vektorima prenosivih bolesti", zaključio je Aćimović.
  • Rmrm

    03.07.2020 10:07
    Bas im hvala sto tako rade. Da oni rade kako treba mi privatne firme ne bi imale posla
  • Nina

    02.07.2020 11:34
    Laž
    Ja imam visok procenat buba rusa u stanu, zvala sam ih i rekli su mi da nikako ne izlaze na teren zbog korone. A bili su pre mesec dana.
  • Dragan

    02.07.2020 04:57
    A
    Ne rade oni ništa ni u redivnom stanju.Ako dobijete miša od njih dobijete lepak i ćao,ako prska od mrava,žihara ništa od toga ne radi.Odete u apoteku veterinarsku i kupite pravu stvar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti