Novosadski ugostitelji: Merenje temperature na ulazu u velike lokale

Udruženje ugostitelja Novog Sada "UGONS 1946" saopštilo je da svi članovi moraju da se pridržavaju propisanih mera i preporuka u cilju sprečavanja širenja virusa korona.
Novosadski ugostitelji: Merenje temperature na ulazu u velike lokale
Foto: 021.rs
Ovo podrazumeva i nastavak organizovanog procesa rada čime se obezbeđuju mere zaštite u vidu dezinfekcije prostorija, mobilijara, uređaja i pribora za rad, postavljanja dezobarijera na ulazima, održavanja potrebne distance i korišćenja dezinfekcionih sredstava.
 
Ističe se i da je nošenje maski ili zaštitnih vizira obavezno tokom kretanja kroz zatvoreni prostor, kao i postavljanje obaveštenja na ulazima u bašte i lokale o obaveznom nošenju zaštitnih maski. Na ulazu u lokale koji imaju veliku frekvenciju gostiju (noćni klubovi, koncept barovi, pabovi i sl.) obavezno je merenje telesne temperature.
 
Udruženje apeluje i na goste lokala da se pridržavaju mera kako bi se održao bezbedan boravak i kako bi se izbegla posledica ponovnog zatvaranja ugostiteljskih objekata. 
 
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa predstavnicima Udruženja ugostitelјa i tržnih centara u Novom Sadu. Tema sastanka bila je aktuelna situacija u vezi sa pandemijom, naredbama Gradskog štaba za vanredne situacije, kao i odlukama Kriznog štaba za zaštitu zdravlјa stanovništva od zarazne bolesti COVID-19 i regulativama Vlade Republike Srbije.
 
"Treba da sačuvamo zdravlјe lјudi i ekonomiju grada, i zato propisi moraju da se poštuju - ko ide u tržni centar treba da nosi masku, a u kafiću mora da se sedi kako je naznačeno. Celo čovečanstvo je na velikom ispitu. Nema ekonomije bez zdravih lјudi, ali ni zdravi lјudi nemaju ništa od toga ako uništimo ekonomiju. Zato moramo biti disciplinovani, odgovorni i savesni", zaklјučio je Vučević.
  • Ali

    02.07.2020 20:37
    Prebacivanje krivice na druge a kafice su napunili stolovima kao kosnice diskoteke prepunili vlast je po meni kriva sto vas nije vise kaznjavala narod je uvek bio stoka na ovim prostorima .
  • dule

    02.07.2020 18:32
    Ne razumem. Meni nikad nije palo na pamet da idem u kafic/kafanu/restoran kad sam imao povisenu temperaturu.
  • aloooo

    02.07.2020 18:08
    stručnjaci
    Sva ova predstava je da bi se za koji mesec uvelo obavezno vakcinisanje i da se niko ne bi bunio jer eto tako ćemo vam olakšati život...bla, bla

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti