Oprez zbog visokih temperatura, povećan broj intervencija Hitne pomoći na javnim mestima

Ekipe novosadske Hitne pomoći ovih dana imaju sve više intervencija na javnim mestima.
 Oprez zbog visokih temperatura, povećan broj intervencija Hitne pomoći na javnim mestima
Foto: 021.rs
Razlog su mahom visoke temperature i stanja koja one uzrokuju kod građana, kaže za 021.rs dr Zoran Krulj iz Hitne pomoći.
 
"Novosađani se polako adaptiraju na visoke temperature, ali niz toplih dana nepovoljno utiče na zdravstveno stanje i potrebno je, ukoliko je moguće, izbegavati izlazak napolje u intervalu od 11 do 17 časova. Svakako se preporučuje nošenje zaštite od sunca i dobra hidratacija, uz povećan oprez zbog većeg umora, osećaja sparine, konfuznih stanja i kolapsa na javnim mestima", napominje dr Krulj.
 
Situaciju ne olakšava ni aktuelna epidemiološka situacija, pa naš sagovornik apeluje na građane da obavezno drže distancu od dva metra, nose zaštitu u zatvorenim prostorijama, ali i na otvorenom, kao i da učestalo ili po potrebi peru ruke.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti