U novosadskoj upravi i Gradskoj kući četvoro zaraženih virusom korona

Četiri osobe su zaražene virusom korona u Upravi Novog Sada i Gradskoj kući.
U novosadskoj upravi i Gradskoj kući četvoro zaraženih virusom korona
Foto: 021.rs
To je na pitanje 021.rs o broju zaraženih u gradskoj upravi odgovorio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
"Imamo četvoro zaraženih. Dakle, govorimo o svim gradskim upravama i gradskoj kući. Po Zakonu o zaštiti ličnih podataka ne mogu da otkrivam imena, osim ukoliko te osobe same ne žele da se to zna. Da sam ja zaražen, ne daj Bože, objavio bih to. Mislim da je to moja obaveza i odgovornost, ali ne mogu na to da nagovoram nekoga", rekao je Vučević.
 
Gradska vlast je donela niz naredbi koje se tiču sprečavanja širenja virusa korona. Jedna od njih se tiče i toga da će se građanima meriti temperatura pre ulaska u sve objekte javne namene. Više o tome OVDE.
 
Vučević je govorio i o epidemiološkoj situaciji u Novom Sadu, rekavši da je on nestabilna, ali da ne zahteva uvođenje vanredne situacije. U Novom Sadu od virusa korona je trenutno zaražena 301 osoba, a svakog dana se zarazi između 20 i 40 građana. Više o tome čitajte OVDE.
  • Filip

    04.07.2020 08:43
    Zna se
    Logicno da su zarazeni oni koji su radili na izborima i slavili u stabu AV
  • Cattanicorrado

    03.07.2020 21:00
    Možda bo bilo pametnije da se kaže u kojim gradskim upravama su ti zaraženi ljudi, i to je obaveza radi kontakata, a nemorate objavljivati imena ili inicijale. Mnoga prava se sada koriste i tumače na različite načine, u zavisnosti ko je i gde zaražen. Verovatno su neki "nepoznati" ljudi zbog zaštite ličnih podataka skidali umrlice po Novom Pazaru pred dolazak Premijerke i Lončara.
  • Mihajlo

    03.07.2020 18:41
    A sta se koga tice ko je zarazen ? Vazno je da svi koji se zaraze sto pre ozdrave, sto im ja od srca i zelim jel te.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti