Mapa pristupačnosti saobraćajnica u delu Novog Sada osobama sa invaliditetom

Gradski ombudsman je izradio mapu pristupačnosti saobraćajnica u delu Novog Sada osobama sa invaliditetom.
Na mapi je prikazano koji pešački prelazi i trotoari u Novom Sadu su dostupni osobama sa invaliditetom, odnosno gde su postavljene uzlazno/silazne rampe za pristup trotoaru, kao i na kojim trotoarima i raskrsnicama su postavljene taktilne ploče za olakšano kretanje slabovidih i slepih osoba.
 
Mapa trenutno obuhvata širi centar Grada Novog Sada oivičen glavnim saobraćajnim pravcima i to, na zapadu Bulevar oslobođenja, na jugu ulica Jevrejska i Bulevar Mihajla Pupina, na istoku ulica Beogradski kej i na severu ulice Miloša Bajića, Nikole Pašića, Kisačka i Bulevar Kralja Petra, ali je u planu da se mapa proširi i nadogradi radi omogućavanja samostalnog korišćenja mape slepim i slabovidim osobama.
 
Mapa je postavljena na sajt Lokalnog ombudsmana, i može se pogledati na ovom LINKU.
  • somi

    05.07.2020 11:43
    drzite se normi u gradnji
  • somi

    05.07.2020 11:39
    ako moze APP
  • /

    04.07.2020 15:50
    /
    jel treba ove minus bot sns ovce za uvo pa im se zabosti njusku u te prilaze sa visokim nagibom?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti