Gojković: Situacija u Vojvodini nestabilna, Vrbas je potencijalno žarište

Situacija u vezi sa korona virusom u Vojvodini je nestabilna, ali pod kontrolom, a u pokrajini Novi Sad prednjači po broju obolelih i zabrinjava to što je potencijalno ozbiljno žarište Vrbas gde je trenutno 25 pacijenata hospitalizovano, izjavio je danas pokrajinski sekeratar za zdravstvo Zoran Gojković.
Gojković: Situacija u Vojvodini nestabilna, Vrbas je potencijalno žarište
Foto: 021.rs
On je za Pink rekao da je trenutno u Kliničkom centru Vojvodine 108 pacijenta smeštenih u dve zgrade, da se pripremaju još dve zgrade za eventualno veći broj obolelih, da je u bolnici u Pančevu 94 pacijenta, dok ostale bolnice na teritoriji Vojvodine nemaju neki veći priliv obolelih.
 
"Ono što je zabrinjavajuće je da mi i dalje, i pored upornih apela i upozorenja, imamo situaciju da se u zatvorenom prostoru odvijaju različite proslave sa ogromnim brojem ljudi", naveo je Gojković.
 
Prema njegovinm rečima, u Vrbasu su u toku prošle nedelje bile tri, četiri svadbe sa po 300 ili 400 ljudi, a za danas ju ponovo najavljeno okupljanje, ne samo u Vrbasu, nego u celoj Srbiji.
 
Gojković je istakao da se iz trenutne situacije mora izaći što pre, a to ne može da se dogodi bez strogog pridržavanja zaštitnih mera svih u društvu.
 
On je naveo da je već četiri meseca zdravstveni sistem zategnut kao struna i četiri meseca lekari i medicinske sestre rade u veoma teškim uslovima, jer je veliki broj obolelih.
 
"Ukoliko ne uspemo da suzbijemo u ovom trentuku ovaj lanac, doći ćemo u situaciju da ćemo u septembru i oktobru i dalje u bolnicama imati veliki broj zaraženih, što može da bude ozbiljan problem za zdravstveni sistem", kazao je Gojković.
 
Navodeći da je problem što su pacijenti stari između 30 i 50 godina sa težom kliničkom slikom, Gojković je dodaje da ima dovoljno opreme i kadrovskog potencijala u zdravstvu i da je cilj da se smanji povećanje broja obolellih u kratkom vremenskom periodu.
  • Nadica

    08.07.2020 10:30
    KC Vojvodine
    Na infektivnoj klinici u NS su sve pacijenti iz Beograda,
    na ortopediji vojvođani. Tužno
  • jooj

    07.07.2020 09:28
    za Marka


    Srbi su sami jer iako sto puta zbog vlasti svojih nailaze na iste kame ipak imaju od silnih naleta uslovni refleks.
    Korona voli isto CGce sa dva kao i sa jednim pasošem kao i Srbe sa jednim i sa 10pasosa . Treba samo da se nadje kliconosa u blizini.
  • Marko

    07.07.2020 03:39
    Crnogorci
    Odgovor na ove sovinisticke komentare o Crnogorcima. Braco Srbi jedini smo mi mogli sa vama do nedavno. Ostadoste sami.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti