Gradonačelnik Novog Sada apelovao na građane da poštuju mere kako ne bi bilo uvedeno vanredno stanje

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević uputio je apel građanima da se pridržavaju propisanih smernica kako bi adekvatno zaštitili sebe i druge u vreme epidemije.
Gradonačelnik Novog Sada apelovao na građane da poštuju mere kako ne bi bilo uvedeno vanredno stanje
Foto: 021.rs

On je podsetio na novouvedene mere Gradskog štaba za vanredne situacije da se maske nose u zatvorenim prostorima, u autobusima, parkovima, kao i na rekreativnim i sportskim otvorenim prostorima.

- S obzirom na činjenicu da broj zaraženih ne opada u poslednjih nekoliko dana, obaveštavam javnost da se, prema izveštajima, zaraza najčešće prenosi u ugostiteljskim objektima, zbog velike socijalne interakcije. Stoga apelujem na sve koji su odgovorni za njihovo funkcionisanje, kao i na one koji ih posećuju, da nose maske, pridržavaju se propisane distance i vode računa o higijeni ruku - navodi se u dopisu gradonačelnika.

Gradska kuća je saopštila i da je, u cilju obezbeđivanja zdravstvene bezbednosti građana Novog Sada, važno da svi shvate ozbiljnost situacije kako ne bi došlo do uvođenja vanrednog stanja na teritoriji grada.

Podsetimo da je za vikend kod 60 Novosađana ustanovljen kovid-19, da je za proteklih sedam dana u Novom Sadu zabeleženo oko 230 novozaraženih i da ima oko 350 aktivnih slučajeva. Više o ovome čitajte OVDE.

U Kliničkom centru Vojvodine danas se leče 153 pacijenta, a više o tome možete pronaći OVDE.

  • Ivana

    09.07.2020 19:42
    Stajenepismenih
  • gradjaninX

    08.07.2020 12:55
    Ja sam mere postovao i dok je vama virus bio smesan jer je za mene je to bila normalna stvar za uraditi.
  • Bojan

    07.07.2020 12:56
    @Učiteljica

    Zaboravila si na Božu i Feđu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti