Vučević: Poslednji pokušaj da izbegnemo vanrednu situaciju, kraće radno vreme lokala i zabrana okupljanja više od 50 ljudi

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević najavio je danas posebne mere za suzbijanje širenja infekcije virusa korona.
Vučević: Poslednji pokušaj da izbegnemo vanrednu situaciju, kraće radno vreme lokala i zabrana okupljanja više od 50 ljudi
Foto: 021.rs
Prva, i kako je naveo, najvažnija mera je da se radno vreme ugostiteljskih objekata skraćuje do 23 časa.
 
"Time nećemo dirati najveći broj ugostitelja, ali ćemo sprečiti okupljanja u noćnim klubovima u kasnim satima gde je povećana koncentracija ljudi. Inspekcija je radila preko vikenda i najveći broj ugostitelja je poštovao sve mere", ocenio je Vučević i dodao da će se na ulazu u ugostiteljske objekte gostima meriti temperatura.
 
Druga najavljena mera je zabrana organizovanja proslava i drugih okupljanja za više od 50 osoba
 
"Ova tačka destimuliše okupljanja kao što su svadbe, krštenja, rođendani i daće. Ove mere su oročenog karaktera u zavisnosti od razvoja epidemiološke situacije u gradu, pod uslovom da Vlada ne donese neke mere koje će važiti za celu državu", najavio je Vučević.
 
Dalje je najavljena puna primena svih preventivnih mera u svim ustanovama predškolskog obrazovanja i vaspitanja. Naložena je i pojačana dezinfekcija svih trgovinskih objekata.
 
O sprovođenju ovih mera brinuće Gradska uprava za inspekcijske poslove.
 
 
Kako je rekao Vučević, postojali su predlozi i za radikalnije mere, ali "ovo je poslednji pokušaj da se izbegne vanredna situacija". Zaključio je da za desetak dana očekuje stabilizaciju epidemiološke situacije u Novom Sadu.
 
 
Podsetimo, Institut za javno zdravlje Vojvodine saopštio je danas da je epidemiološka situacija u Vojvodini nesigurna sa tendencijom pogoršanja, posebno u Novom Sadu. Opširnije OVDE.
  • Milan

    09.07.2020 11:48
    XXX
    Ma samo napišu postizborni miting SNS i rešen problem.
    Ako je vođa rekao da se virus nije preneo na predizbornim okupljanjima onda je stvar jasna.
  • Banderaš

    09.07.2020 10:39
    Ološ
    Lokali u normalnim zemljama rade do 22 eventuelno do 23h i u njima kuhinja prestaje da radi oko 20h ili 21h.Osim petkom uveče ili subotom,ali radni dani i nedelja uveče su predviđeni za odmaranje i priprema za sledeći radni dan. A u Srbiji se u lokale ide u 23h večera se u 01h ili 02h,tuče,galama,bahatost prema normalnim građanima kojia dan služi za rad,a noć za odmor.
  • Lolipol

    08.07.2020 22:58
    Ako mi ne pocnemo da kontrolisemo sami sebe i da brinemo sami o sebi nema nam pomoci. Pomozi sebi pa ce ti i bog pomoci.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti