Gojković: Najgori dan u Vojvodini od početka epidemije, blizu smo toga da pređemo crvenu liniju

Pokrajinski sekretar za zdravstvo Zoran Gojković izjavio je da je jučerašnji dan bio najgori u Vojvodini od početka epidemije, kad je reč o broju novozaraženih i umrlih od kovida-19.
Gojković: Najgori dan u Vojvodini od početka epidemije, blizu smo toga da pređemo crvenu liniju
Foto: 021.rs
"Od poslednjeg preseka juče u 15 sati do sada, u Vojvodini je od kovida umrlo četvoro ljudi, što je najveći broj umrlih u jednom danu od početka epidemije", izjavio je Gojković.
 
Prethodna tri dana, po jedan pacijent umirao je u Kliničkom centru Vojvodine.
 
Gojković je dodao da se u Pokrajini već četiri dana beleži trocifren broj novozaraženih.
 
"Juče smo imali najviše zaraženih - 122", rekao je i naglasio da su kovid centri u Vojvodini skoro puni.
 
Naveo je da je do pola popunjena četvrta kovid zgrada u Kliničkom centru Vojvodne, kovid odeljenje bolnice u Vrbasu je puno, a i u Pančevu su takođe puni kapaciteti.
 
"Mi sada od jedne nesigurne epidemiološke situacije imamo izrazito nepovoljnu situaciju", rekao je.
 
Gojković kaže da, ukoliko se nastave okupljanja u velikom broju u zatvorenom i otvorenom prostoru, broj zaraženih može da se duplira, a takav udar zdravstveni sistem neće moći da izdrži.
 
"Čak i da otvorimo nove bolnice nećemo imati zdravstvene radnike, blizu smo toga da pređemo crvenu liniju za koji se bojim da neće biti povratka", upozorio je Gojković.
 
U Kliničkоm cеntru Vојvоdinе kažu za 021 da se u toj bolnici trеnutnо lеči 195 pаciјеnata оbоlеlih оd virusа korona, što je 15 pacijenata više nego dan ranije. Na Infektivnoj klinici smešteno je 13 pacijenata na respiratoru što je isti broj kao i dan ranije.
 
Najveći broj hospitalizovanih pacijenata je iz Novog Sada, a slede oboleli iz Vrbasa, Subotice i ostalih mesta u Vojvodini.
 
U Dečijoj bolnici nalaze se dve maloletne osobe pozitivne na kovid-19.
  • Kolega

    14.07.2020 23:09
    Malo si se kockao i sa KCV i ljudskim životima..obuci sada skafander i dodji malo medju nas da vidiš kako je! Moraš nekad nešto u životu i pošteno raditi!
  • Pićuka

    11.07.2020 18:12
    Vi ste prešli crvenu liniju.
  • Dr Kovid

    11.07.2020 13:31
    Usao si u crnu istoriju!
    Sklanjaj se nesreco!
    Vodi svoj krizni stab i clanove vasih porodica na proslavu. Slavite sto vise, u sto vecoj guzvi i ljubite se neprekidno.
    Potpuni promasaj sa ovim kriznim stabom. Bruko jedna!
    Koliko para si dobio da kazes da je super da se odrze izbori? Jel za tebe ima PSR testova? Juce (10.7.2020.) nije bilo testova u bolnici!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti