Trocifren broj novoobolelih od kovida u Vojvodini i prethodnog dana, najviše u Novom Sadu

Trend trocifrenog broja novoobolelih od kovida-19 u Vojvodini nastavljen je i tokom prethodna 24 sata.
Trocifren broj novoobolelih od kovida u Vojvodini i prethodnog dana, najviše u Novom Sadu
Foto: 021.rs
U tom periodu registrovano je 126 obolelih, a prisustvo virusa se evidentira u svim vojvođanskim okruzima. Najviše obolelih je u Južnobačkom okrugu i Novom Sadu.
 
Trenutno u Vojvodini ima 1.275 pacijenata zaraženih virusom, navode u Pokrajinskoj vladi.
 
U Kliničkom centru Vojvodine leči se 201 pacijent, od kojih se 16 nalazi na mehaničkoj ventilaciji i u teškom su stanju. U Opštoj bolnici u Pančevu na lečenju je 100 pacijenata. U ostalim kovid centrima bolnica u Vojvodini nalazi se 95 pacijenata, od toga je u Vrbasu 36, u Sremskoj Mitrovici 20, u Somboru 15, Subotici 13, Vršcu 8 i u Kikindi 3.
 
U Dečijoj bolnici u Novom Sadu nalazi se troje dece kod kojih je potvrđeno prisustvo ovog virusa.
 
Od početka epidemije, od kovida-19 oboleo je 321 zdravstveni radnik u Vojvodini.
 
Do danas su od posledica ove bolesti preminula 54 građanina pokrajine.
 
"Svi ovi podaci nam jasno ukazuju na to da je situacija veoma ozbiljna i da je poslednji trenutak da pokažemo maksimalnu odgovornost. Apelujemo na građane da se pridržavaju svih preporučenih epidemioloških mera zaštite, kako bismo zaustavili dalje nekontrolisano širenje virusa", navode u Pokrajinskoj vladi.
  • Zebra

    12.07.2020 14:42
    Svaki preminuli od Covida treba da ide na odgovornost Vucica i njegove politički obojene “struke”! Sve su nas ugrozili svojom bahatošću!
  • Nataša

    12.07.2020 11:19
    U svetu je od januara do aprila ove godine umrlo 2 miliona dece a 500 hiljada ljudi od Covid 19. Umire se stalno i strašno samo neke podatke ne znamo...
  • Vrhovni Štrumf

    12.07.2020 00:52
    Ja mislim da je ovaj danas skok zaraze posledica sutrašnjih protesta.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti