Novi "Humanitarni ponedeljak" na Štrandu posvećen Milani Matković

Današnji Humanitarni ponedeljak na Štrandu posvećen je prikupljanju pomoći za lečenje osamnaestogodišnje Milane Matković.
Ova učenica Srednje Ekonomske škole u Novom Sadu je od rođenja vezana za invalidska kolica i provela je veći deo svog života u bolnici. Tokom dugogodišnjeg lečenja sa dijagnozom Paralysis cerebralis spastica/Luxatio coxae bilateralis congenita imala je 19 operacija pri čemu joj je sepsa potpuno uništila kuk. 
 
Sada ima mogućnost da se operiše u Istanbulu, za ovu operaciju je neophodno obezbediti 34.000 evra. Ona sve teže podnosi bolove pa je važno da se ovaj novac što pre prikupi kako bi otišla na operaciju u što kraćem roku.
 
Ulaz na plažu se danas, 13. jula neće naplaćivati, a kartu će zameniti dobrovoljni prilozi posetilaca. Kutije u koje će građani moći da prilože pomoć postavljene su uz kapije Štranda.
 
U akciji koja je bila namenjena Sanji Dragiša 6. jula ukupno je prikupljeno 189.680 dinara. Ovim putem "Zelenilo" poziva građane, koji imaju potrebe za ovakvom vrstom pomoći, da svoje zahteve donesu na glavnu blagajnu Štranda.
  • Lazar

    13.07.2020 12:13
    Lazar
    Pošaljite vučiću i njegovoj sviti dase odreknu pola mesečne plate svaki mesec za lečenje naše dece. Čuli biste reakciju.
  • BradaNS

    13.07.2020 11:32
    @Stanko
    Hvala Stanko za info, uplaceno sms-om.
  • otac Makarije

    13.07.2020 09:12
    Ako bi
    se koji mantijaš odrekao ovozemaljskog uživanja
    u Audiju pa hrišćanski pomogao bližnjemu svom
    taman bi bogougodno delo spasavanja života učinio.

    Ne ovo sigurno u crkvenim kanonima nigde ne piše.

    Pogotovo u donaciji vlade od 1,7 milona E za betončinu
    u BG. Neimari alavi
    ."Audi Q5 na našem tržištu počela
    krajem janura 2017. po ceni od 44.571 evra."

    Imaju li mantijaši samo 1?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Novi Sad - Vesti